No Gurčenko atvadās ar aplausiem un saucieniem "Bravo!"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: НТВ

Leģendāro Krievijas aktrisi Ludmilu Gurčenko, kas aizsaulē aizgāja 30. martā 75 gadu vecumā, apbedīja Novodevičjes kapsētā Krievijas himnas un atvadu zalves pavadībā 2. aprīlī, informē Krievijas mediji.

No aktrises atvadās simtiem fanu

Atvadīties no PSRS laika izcilās aktrises bija ieradušies vairāki simti cilvēku, kuri pie kapsētas vārtiem gaidīja katafalka automašīnu ar aktrises mirstīgajām atliekām. Kā ziņo "Интерфакс" korespondenti,

parādoties automašīnu eskortam, aktrises izvadītāju pūlī atskanēja aplausi.

"Visu atvadīšanās gājiena laiku - no katafalka līdz kapa vietai - skanēja orķestra spēlēts maršs, kura pavadībā nestajam zārkam sekoja aktrises tuvinieki, draugi un talanta pielūdzēji," stāsta bēru aculiecinieki. "Gurčenko bēres bija atvērtas ikvienam mākslinieces talanta pielūdzējam, tāpēc pūlis ap aktrises kapu bija neizmērojami liels."

Ekrānšāviņš no НТВ ziņu sižeta
Ekrānšāviņš no НТВ ziņu sižeta Foto: НТВ

Kad aktrises zārks bija nolaists kapā, ikviens no atnākušajiem varēja atvadīties no Ludmilas Gurčenko, iemetot bedrē sauju smilšu un atstājot uz kapa līdzpaņemtos ziedus.

Apglabāta paššūtā baltā kleitā

Pirms apbedīšanas no aktrises varēja atvadīties arī oficiāli organizētajā pasākumā Rakstnieku centrālajā namā. Kā stāsta korespondenti,

mākslinieku namā nav bijis brīvu vietu - cilvēki sēdējuši uz kāpnēm un stāvējuši koridoru ejās.

Kad beidzās vairāku stundu ilgais atvadīšanās pasākums, aktrises zārku līdz katafalkam pavadīja fanu saucieni "Bravo!", it kā aktrise nedotos pēdējā gaitā - vien kārtējo reizi nokāptu no skatuves: "Ludjenka, atā! Bravo!"

Foto: НТВ
Aktrises tuvinieki izlēma skatuves dīvu pēdējā gaitā izvadīt baltā kleitā, kuru Ludmila pati šuva kādai lomai.

Gurčenko "aizgāja" ātri...

Jau ziņots, ka Gurčenko mirusi savās Maskavas mājās ar sirdslēkmi. Kā ziņoja "Life News", neatliekamā medicīniskā palīdzība lielo sastrēgumu dēļ uz Gurčenko vīra Sergeja Seņina izsaukumu ieradušies pēc 20 minūtēm. Vēl 30 minūtes ārsti centušies glābt aktrisi.

Sirdslēkme sākusies strauji, Gurčenko vien paspējusi pateikt, ka viņai sāp,

kļūst grūti elpot, un zaudējusi samaņu, atklāj viens no ārstiem.

Atgādinām, ka šā gada 14. februārī Gurčenko pie savas mājas paslīdēja un salauza gūžas kaulu. Viņa tika aizvesta uz slimnīcu, operēta, bet izrakstīta tikai pēc trim nedēļām. Kopš šā incidenta aktrises veselības stāvoklis nopietni pasliktinājās.

Līdzjūtību aktrises tuviniekiem izteikuši jau daudzi Gurčenko draugi, kolēģi, politiķi un arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Ludmila Gurčenko dzimusi Ukrainas pilsētā Harkovā, kur pabeidza vidusskolu. Pēc tās viņa iestājās Vissavienības valsts kinematogrāfijas institūtā Maskavā, ko absolvēja 1958. gadā.

Foto: НТВ

Kino Gurčenko debitēja 1956. gadā režisora Jana Frīda filmā "Patiesības ceļš", un tajā pašā gadā arī guva Vissavienības slavu, nospēlēdama galveno lomu Eldara Rjazanova filmā "Karnevāla nakts" (1956), kurā savaldzināja padomju skatītājus ar dziesmiņu "Piecas minūtes".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu