Miris aktieris Māris Liniņš (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc smagas slimības 41 gada vecumā 9.jūnijā miris Jaunā Rīgas teātra aktieris Māris Liniņš, informēja teātrī. Atvadīšanās no Māra Liniņa notiks 15.jūnijā no plkst. 9 līdz 11 Jaunajā Rīgas teātrī. Liniņš tiks apglabāts dzimtajā Lubānā.

Teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis uzsver, ka Māris Liniņš bija unikāls cilvēks un unikāls aktieris, "īpaši mūsu laikos, kad visi ir vienādi un līdzinās viens otram, ir tik neparasti satikt cilvēku, kurš ir pilnīgi atšķirīgs no citiem". Pēc Hermaņa domām, tie, kuri Liniņu redzējuši uz skatuves, vienmēr jutuši, ka ir satikušies ar unikālu gadījumu - ar personību, kurš "nevis simulē un imitē dzīvi, kā to pieņemts darīt, bet izdzīvo savu paša - vienīgo un neatkārtojamo stāstu". Māris Liniņš dzimis 1963.gada 20.aprīlī. No 1982. līdz 1987.gadam mācījies Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā, kur ieguvis inženiera mehāniķa specialitāti, bet no 1993. līdz 1996.gadam Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvis mākslas bakalaura grādu un apguvis dramatiskā teātra aktiera specialitāti. Jaunajā Rīgas teātrī Liniņš atveidoja tādas spilgtas lomas kā titullomu "Stāstā par Kasparu Hauzeru", Luku Lukiču Hlopovu Nikolaja Gogoļa "Revidentā", Rūdolfu Gunāra Priedes "Jaunākā brāļa vasarā", Ordulfo (Momo) Luidži Pirandello darbā "Heinrihs IV", uzraugu Radionu Vladimira Nabokova "Aicinājumā uz nāvessodu", Kārli Gētes "Verterā", kapteini Braisu Toma Stoparda "Arkādijā", Rūdi Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienās Silmačos" un daudzas citas. Kino Māris Liniņš ir spēlējis līgavaini īsfilmā "Nediena" un Verteru "Jaunā Vertera ciešanas". Kā režisors Māris Liniņš 1996.gadā iestudēja Bertolda Brehta "Trešās impērijas bailes un posts", bet 1997.gadā Valmieras Drāmas teātrī - izrādi "Pieneņu vīns".

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu