Pauls no "Krājbankas" atgūs tikai desmito daļu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Komponistam Raimondam Paulam "Latvijas Krājbankā", kuras darbība pašlaik apturēta, glabājas vairāk nekā 700 tūkstoši latu, taču pašlaik atliek vien gaidīt, kas tālāk notiks ar banku, atzina komponists Raimonds Pauls.

Paulam tikpat kā nekādu cerību

FKTK vadītāja Irēna Krūmane faktiski nedeva cerības, ka visus līdzekļus no "Krājbankas" atgūs tie cilvēki, kuriem tur glabājas vairāk par garantētajiem 100 000 eiro, piemēram, maestro Raimonds Pauls, kuram bankā dažādās valūtās glabājas aptuveni 1 miljons eiro.

Cerība gan vienmēr mirstot pēdējā,

un vēl esot iespēja, ka pēc veiksmīgas bankas aktīvu realizācijas atrodas līdzekļi arī lielāko noguldījumu atdošanai.

"Latvijas Krājbankai" ir 238 000 noguldītāju, kuriem valstij var nākties izmaksāt likumā paredzētās obligātās kompensācijas par zaudētajiem noguldījumiem - kopumā jāizmaksā būs ap 350 miljoni latu.

Ierēdne vairākkārt uzsvēra, ka likums neprasa kompensēt lielākos noguldījumus, un ieteica diferencēt riskus un lielāku summu dalīt mazākās daļās, lai glabātu dažādās bankās, kuru Latvijā ir vairāki desmiti.

"Vienīgais, ko pašreizējā situācijā varu darīt, ir gaidīt, kas notiks tālāk. Vairāk neko nevaru pateikt," sacīja Pauls.

Tauta jūt līdzi izcilajam maestro

Sociālajos tīklos, Facebook, Twitter un citviet sabiedrība komentāros izsaka nožēlu, ka arī tautā cienītais Maestro cietis šajā bankas mahināciju lietā. Piemēram, bieži retvītots bija:

"Antonovs piesavinās tautā mīlēta komponista mūža iekrājumus"

vai arī sarkastiskais jociņš, ka "Antonovs zvana uz radio un lūdz atskaņot viņam Paula dziesmu "Миллион алых роз".

Gandrīz visi iekrājumi glabājušies "Latvijas Krājbankā"

Jau ziņojām, ka kopumā Paulam "Latvijas Krājbankā" glabājās 739 tūkstoši latu. Saskaņā ar amatpersonas deklarāciju, kuru Pauls iesniedza 2010.gada nogalē, beidzot pildīt deputāta amata pienākumus, Paulam bezskaidras naudas uzkrājumi veido vairāk nekā 800 tūkstošus latu, no kuriem 80 tūkstoši latu noguldīti "Latvijas Hipotēku un zemes bankā", savukārt "Latvijas Krājbankā" noguldīti 40,3 tūkstoši latu, 74,7 tūkstoši ASV dolāru (38,8 tūkstoši latu) un 938,8 tūkstoši eiro (659,8 tūkstoši latu).

Garantētā noguldījumu summa ir 100 000 eiro (70 000 latu) uz vienu personu. Šādā apmērā nāksies noguldījumus izmaksāt, jo "Krājbankas" situācija esot bēdīga un speciālisti nelolo ilūzijas, ka "Krājbanka" turpinās savu darbību.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome pirmdien nolēma apturēt visu "Latvijas Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu