Eltons Džons rakstīs grāmatu par AIDS

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Britu popmūzikas zvaigzne Eltons Džons rakstīs grāmatu par AIDS epidēmiju, stāstot arī par savu draudzību ar grupas «Queen» solistu Frediju Merkūriju, kas nomira no neārstējamās slimības 1991.gadā 45 gadu vecumā, vēsta ārvalstu prese.

Visa peļņa no grāmatas «Love is Cure: Ending Global AIDS Epidemic» pārdošanas tiks ziedota mūziķa nodibinātajam labdarības fondam cīņai pret AIDS.

Grāmatu izdod «Hodder & Stoughton». Kā izdevniecība norāda savā paziņojumā,

grāmata ir «ļoti personisks stāsts par (..) Eltona dzīvi AIDS epidēmijas laikā, arī par viņa ciešanām,

redzot, kā viens draugs pēc otra aiziet nebūtībā».

Savā grāmatā Eltons Džons stāsta ne tikai par Merkūriju, bet arī Raienu Vaitu - amerikāņu pusaudzi, kas kļuva par HIV/AIDS kampaņas «seju» pēc tam, kad slimības dēļ viņam aizliedza apmeklēt skolu. Eltons Džons bija blakus Vaitam, kad tas nomira slimnīcā 1990.gadā 18 gadu vecumā.

«Šī ir slimība, kas jāizārstē nevis ar brīnumainu vakcīnu, bet gan mainot savas sirdis un prātus, kopīgiem spēkiem cenšoties nojaukt sociālās barjeras un uzbūvēt līdzjūtības tiltus,» norāda Džons. «Kāpēc mēs nedarām vairāk?

Šis ir jautājums, par kuru esmu daudz domājis

un uz kuru vēlos atbildēt un palīdzēt mainīt lietas ar šo grāmatu.»

2010.gadā ar cilvēka imūndeficīta vīrusu, kas izraisa AIDS, visā pasaulē bija inficējušies 34 miljoni cilvēku, kas ir par 17% vairāk nekā 2001.gadā.

Eltona Džona grāmata veikalu plauktos parādīsies šā gada jūlijā, laikā, kad Vašingtonā notiks XIX starptautiskā AIDS konference.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu