Fotoreportāža: Rajecka prezentē grāmatu un CD (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tuvāko draugu, skatuves kolēģu un ģimenes lokā Latvijas estrādes dīva Olga Rajecka (50) Vecrīgas bārā «Garāža» nosvinēja savas grāmatas «Mana svētku diena», kas tapusi sadarbībā ar Kārli Anitenu, un labāko dziesmu izlases albuma izdošanu.

Estrādes dīva ar grāmatu un albumu atzīmē 50 jubileju

Kā novēroja TVNET, Pēc tam, kad Jāņa Rozes grāmatnīcā Olga Rajecka un Kārlis Anitens bija prezentējuši savu kopdarbu – latviešu estrādes dīvai veltīto biogrāfisko romānu ar krimināla trillera cienīgu sižetu, klātesošie viesi devās šo notikumu nosvinēt uz Vecrīgas bāru «Garāža».

Latviešu dziedātājai Olgai Rajeckai šis gads ir īpašs, jo viņa atzīmē gan savu 50. jubileju, gan 30 gadu skatuves pieredzi.

Ballīti Olga atklāja ar skaistākajām dziesmām no sava repertuāra, kā arī atkārtoti pateicās visiem saviem skatuves kolēģiem, draudzenēm un ģimenei – dzīvesbiedram Gintam Mauliņam un meitai Marijai Migliniecei par atbalstu.

Pēc labi padarīta darba – veidojot grāmatu un labāko dziesmu izlases albumu, Olga savā svētku dienā no laimes burtiski staroja. Kad svinīgās runas bija izskanējušas, dziedātāja ar saviem tuvākajiem cilvēkiem malkoja kokteiļus un ballējās neformālā gaisotnē.

Rakstot trilleri, Kārlis Anitens tiekas ar izmeklētāju

Olgas Rajeckas biogrāfiskā romāna autors Kārlis Anitens grāmatu uzrakstīja divarpus mēnešos. Vaicājot, kāpēc, tieši režisoram Anitenam Olga uzticējusi savas dzīves atmiņas, jūtas un pārdzīvojumus, Olga atklāj, ka atraktīvo režisoru pazīst jau 17 gadus un tieši viņš vislabāk zina dziedātājas iekšējo pasauli, arī bailes, kas viņu pavada kopš bērnības. Pirms Kārlis ķērās pie grāmatas rakstīšanas, abi grāmatas autori devās uz viesu namu «Rakši». Trīs dienu laikā Olga dalījās ar Kārli atmiņās par savu dzīvi.

«Klasisku biogrāfiju atteicos rakstīt, jo es neesmu muzikologs un neņemos spriest, kā arī neorientējos tik ļoti Olgas dziesmās, lai pateiktu, ko katra no tām simbolizē. Taču Olga man atzina, ka viņa nemaz tādu grāmatu par sevi nevēlas. Viņa ir izpildītāja, dziedātāja, viņa neraksta dziesmas.

Olga vēlējās savā grāmatā izstāstīt savu dzīves stāstu un atklāt to, kāda viņa ir.

Ieteicu rakstīt romānu, kurā dziedātājas dzīves stāsts ir notikumu centrā. Bērnības un pusaudžu gadu spēcīgie pārdzīvojumi dziedātājai radījuši iekšējas bailes, tādēļ apdomājies, ieteicu rakstīt kriminālromānu, jo šoreiz bailes ir jājūt lasītājam un viņam ir jābaidās par Olgu,» sarunā ar TVNET atklāj Kārlis. Rakstot kriminālo trilleri, lai labāk izprastu kriminālnoziedznieku pasauli, Kārlis pat konsultējies ar kādu izmeklētāju.

Olga un Kārlis pēc grāmatas izdošanas jau vienojušies, ka pēc grāmatas motīviem taps arī izrāde.

Sveikt Olgu ierodas pat Viktors Zemgals

2010. gadā skaļu rezonansi izraisīja dziedātāja Viktora Zemgala aiziešana no leģendārā kvarteta «Eolika» sastāva, kurā ilgus gadus Olga muzicēja ar Viktoru, Ilonu Stepanovu un Daini Dobelnieku. Turklāt Viktors aizvadītā gada laikā kategoriski atteicās piedalīties grupas koncertos. Tomēr noraidīt ilggadējās skatuves kolēģes Olgas personisko aicinājumu uz viņas grāmatas prezentāciju Viktors nespēja. Grāmatas atklāšanas svētkos viesi sarunājās, ka Viktors, iespējams ieradies, lai salīgtu mieru ar Olgu, kā arī «Eolikas» mūziķiem. Izskanēja arī versija, ka viņš atgriezīsies «Eolikas» sastāvā, lai piedalītos Olgas jubilejas koncertturnejā. Tiesa, sarunā ar TVNET Viktors atzina, ka viņa ierašanās uz Olgas svētkiem nebūt nav iemesls, lai viņš atgrieztos «Eolikas» sastāvā.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu