Eksperti: Slavenību kailfoto nopludināšana klasificējama kā dzimumnoziegums (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien notikusī vairāku slavenību kailfoto nopludināšana internetā klasificējama kā dzimumnoziegums, uzskata eksperti. Tika nopludināti vairāku sabiedrībā atpazīstamu sieviešu privātie kailfoto. To vidū bija filmu sērijas «The Hunger Games» («Bada spēles») zvaigzne Dženifera Lorensa, kā arī olimpiskā mākslas vingrotāja Makeila Maroni, kura attēlu uzņemšanas brīdī nebija sasniegusi pilngadību.

«Manuprāt, tas ir seksuālās agresijas un sieviešu objektificēšanas paveids. Nepilngadīgu personu kailfoto ir barība seksuālajiem noziedzniekiem,» norāda psihoterapeite Džūdija Blūma.

«Vainīgos ir jāsoda. Tas nav tik traumatiski kā fiziska seksuālā uzmākšanās, taču psiholoģiski ir ļoti postoša.»

Tehnoloģiju gigants «Apple» atzinis, ka hakeri ielauzušies vairāku slavenu sieviešu «iCloud» kontos un nozaguši no tiem kailfoto, taču tajā neesot vainojamas nepilnības kompānijas drošības sistēmā. Kompānija uzskata, ka hakeri esot uzminējuši slavenību kontu paroles.

Pirms diviem gadiem vīrietim, kurš nozaga aktrišu Skārletas Johansones un Milas Kunisas privātās fotogrāfijas, tika piespriests desmit gadu cietumsods.

Notikušajam vajadzētu kalpot par brīdinājumu «jauniem cilvēkiem, kas dod kailfoto savām otrajām pusītēm». «Tas viss var nonākt kāda cita rokās,» uzsver Blūma.

«Ja tu esi slavenība un kaila uzņem digitālu fotogrāfiju, nevajadzētu cerēt, ka tā paliks privāta,»

uzskata laikraksta «Los Angeles Times» komentētājs Robins Abkarjans.

Taču citi aizstāvējuši slavenības, kuras redzamas nopludinātajos attēlos. «Vēl sliktāk nekā vērot, kā sociālajos medijos tiek pārkāptas sieviešu tiesības uz privātumu, ir lasīt to pavadošos komentārus, kam trūkst empātijas,» norāda filmu sērijas «Harry Potter» («Harijs Poters») aktrise Emma Vatsone.

«Atcerieties, ka katru reizi, kad tās aplūkojat, jūs no jauna pārkāpjat šo sieviešu tiesības. Tas nav pareizi,» tvītoja seriāla «Girls» veidotāja un aktrise Lena Danhema. «Neaizmirstiet, ka cilvēks, kurš nozaga un izplatīja attēlus, ir nevis hakeris, bet gan izdarījis seksuāla rakstura noziegumu.»

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu