Slavenību kailfoto nopludināšanas lietā veikta kratīšana Čikāgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pērn pēc vairāku slavenu sieviešu kailfoto nopludināšanas internetā tika veikta kratīšana kādā mājā Čikāgā, liecina atklātībā nonākušie tiesas dokumenti. Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) oktobrī konfiscēja mājā atrastos datorus un mobilos tālruņus.

FIB norāda, ka līdz šim neesot tikusi izvirzīta apsūdzība.

Kā jau ziņots, pagājušā gada vasarā atklātībā nonāca liels skaits slavenību kailfoto. Tiek uzskatīts, ka attēli tika iegūti, uzlaužot sieviešu kontus tehnoloģiju giganta «Apple» mākoņpakalpojumā «iCloud». Pakalpojums automātiski saglabā internetā dažāda veida personīgo informāciju, kurai pēcāk ar paroli var piekļūt no jebkuras ierīces.

Astoņas slavenības iesniegušas tiesā rakstītu liecību. Tās identificētas tikai ar iniciāļiem AS, CH, HS, JM, OW, AK, EB un AH.

Viena no slavenībām sacīja, ka par fotogrāfiju nopludināšanu esot uzzinājusi no medijiem. Visi nopludinātie attēli tikuši uzņemti ar «iPhone» viedtālruni un ar programmas «iMessage» palīdzību nosūtīti viņas partnerim, teikts tiesas dokumentos.

Tika nopludināti arī 24 gadus vecās Dženiferas Lorensas kailfoto. «Tas nav skandāls. Tas ir seksuālas dabas noziegums. Tas ir seksuāls pārkāpums. Tas ir pretīgi,» viņa toreiz teica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu