Mūķenes atsakās pārdot klosteri Keitijai Perijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divas mūķenes atteikušās pārdot amerikāņu popdīvai Keitijai Perijai pamestu klostera ēku, kurā dziedātāja iecerējusi iekārtot savu mitekli.

Īpašums, kas atrodas kalna galā bagātajā Silverleikas rajonā Losandželosā, novērtēts uz 15 miljoniem ASV dolāru (13,8 miljoniem eiro).

Kalifornijas Svētās jaunavas Marijas svētās un neaptraipītās sirds māsu institūta mūķenes pirmdien tiesā apstrīdējušas arhibīskapijas tiesības lemt par īpašuma pārdošanu. Viņas norāda, ka arhibīskapija nelikumīgi izmainījusi klostera nolikumu, lai tā varētu patvaļīgi pārdot vērtīgo īpašumu.

Tiesa, dokumentos teikts, ka piecām mūķenēm tika piešķirtas «ekskluzīvas tiesības mainīt institūta nolikumu, ievēlēt biedrības valdes locekļus un pārdot institūta īpašumus». Pret klostera pārdošanu iebilst tikai divas no piecām pilnvarotajām mūķenēm.

Ārzemju mediji vēsta, ka Perija esot apciemojusi mūķenes, uzstājusies tām un teikusi, ka plānojot mitināties īpašumā ar savu māti un vecmāmiņu. Taču mūķenes tas nav pārliecinājis.

Perija uzauga ļoti reliģiozā ģimenē, taču vēlāk kļuva par sekssimbolu un aktīvu homoseksuāļu tiesību aizstāvi. Viņas populārāko hitu vidū ir dziesma «I Kissed a Girl», kā arī videoklipos viņa parasti redzama tērpos, kas vairāk atkailina nekā piesedz.

«Ja tā var teikt, es nebiju ar to apmierināta,» teica 77 gadus vecā māsa Rita Kalana.

Kalana un 86 gadus vecā mūķene Ketrina Roza Holcmane piekritušas pārdot klosteri restauratorei Danai Holisterei. Taču arhibīskapija norāda, ka Holistere esot piedāvājusi vien 44 000 dolāru (40 500 eiro), turklāt maksājumi tikšot sākti tikai pēc trim gadiem.

Klosteris agrāk bija mājvieta vairāk nekā simt mūķenēm, taču tagad tas nav apdzīvots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu