Eltons Džons un Dž.K.Roulinga ir labdarīgākās britu slavenības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mūziķis Eltons Džons un rakstniece Dž.K.Roulinga ir labdarīgākās britu slavenības, vēsta laikraksts «The Guardian».

Pagājušogad Džons labdarībai ziedoja 26,8 miljonus sterliņu mārciņu (33,7 miljonus eiro). Džons 1992.gadā nodibināja AIDS fondus Lielbritānijā un ASV, kuriem ziedo lielu daļu savu ienākumu.

Savukārt Roulinga pagājušogad ziedojusi 10,3 miljonus mārciņu (12,6 miljonus eiro).

Lielāko daļu no summas Roulinga ziedojusi pašas dibinātajai labdarības organizācijai «Lumos Foundation», kas nodarbojas ar bērnu aizsardzību. Viņa ziedojusi arī izkaisītās sklerozes pētniecībai.

Labdarīgāko slavenību vidū ir arī golfa spēlētājs Rorijs Makilrojs un popgrupa «One Direction», kā arī rokgrupas «Queen» mūziķi Braiens Mejs un Rodžers Teilors.

Laikraksts «The Sunday Times» norāda, ka Lielbritānijā pagājušā gada laikā labdarībai ziedoti 2,66 miljardi mārciņu (3,34 miljardi eiro).

Vislielākie ziedotāji ir Seinsberiju ģimene, kuriem pieder Lielbritānijas otrā lielākā lielveikalu ķēde «Sainsbury's». 2015.gadā ģimene labdarībai ziedojusi 220 miljonus mārciņu (276,5 miljonus eiro), kas ir apmēram 40% no tās gada ienākumiem.

Pagājušajā gadā bijušais futbolists Deivids Bekhems ziedojis piecus miljonus mārciņu (6,3 miljonus eiro) labdarības organizācijām, kas gādā par bērniem. Grupa «Coldplay» ziedojusi 1,7 miljonus mārciņu (2,1 miljonus eiro), kamēr bundzinieks Ringo Stārs ar «The Beatles» piemiņlietu izsoli savāca 1,6 miljonus mārciņu (divus miljonus eiro) savam «Lotus» labdarības fondam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu