Dons pārsteidz ar «Susuriņa balādi» latgaliešu mēlē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Viens no pašmāju populārākajiem dziedātājiem Dons jeb Arturs Šingirejs (33) raidījumā «Atklāj Latgolu ar Kristapu Rasimu» izpildīja vienu no savām slavenākajām dziesmām, tiesa, nevis tradicionālā versijā, bet gan akustiski un latgaliešu mēlē. Lai arī koncertzāles «Gors» publika dziesmu uzņēma ar aplausiem, sociālajos tīklos daži cilvēki šādu versiju nodēvējuši par «māžošanos». Kā zināms Dons nāk no Kurzemes puses, no Saldus.

Kā zināms, «Susuriņa balāde» 2013. gadā bija priekšvēstnesis 2014. gada albumam «Varanasi».

«Dziesma ir pat ļoti biogrāfiska. [..] Varanasi, kas pieminēta dziesmā, ir vecākā pilsēta Indijā, svētvieta, «meka». Es ticu, ka mums katram ir savs Varanasi. Cits to rod baznīcā, cits darbā, cits TV, lauksaimniecībā vai dzejā. Tā pat nav vieta, tas ir dvēseles stāvoklis. Katrs cilvēks kaut kādā dzīves posmā iekāpj šajā vilcienā un aizbrauc uz Varanasi, izrāpjas no savas komforta zonas, pieņem drastiskus lēmumus un tad sāk mācīties kā dzīvi lasīt,» tolaik savu veikumu komentēja Dons.

Atgādinām, ka Dons septembra sākumā laida klajā hitu ar nosaukumu «Pa ceļam», kurš tika iekļauts 2018. gada februārī gaidāmajā jaunajā albumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu