«Pussy Riot» sarīko protesta akciju Trampa tornī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pazīstamā un skandalozā Krievijas feministu pankgrupa «Pussy Riot» sarīkojusi protesta akciju pret politieslodzīto turēšanu Krievijas cietumos Ņujorkā, slavenajā Trampa tornī. Meitenes protestējušas pret divu ukraiņu aktīvistu aizturēšanu. Video no akcijas grupa publicējusi savā Facebook profilā.

Protesta akcijā aktualizēts jautājums par kinorežisora un filmu autora Oļega Sencova un viņa sabiedrotā Aleksandra Kolčenko ieslodzīšana cietumā uz attiecīgi 20 un 10 gadiem par viņu plānotajiem teroraktiem Krimā - teritorijā, kuru Krievija 2014. gadā anektēja.

Video redzama «Pussy Riot» dalībniece Marija Aļohina un citas neidentificētas personas, izkarot debesskrāpī plakātu ar uzrakstu «Atbrīvot Sencovu!».

"Pussy Riot" - Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina
"Pussy Riot" - Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina Foto: Reuters/ScanPix

«Mēs atceramies, ka mēs bijām apcietinātas, mēs saņēmām simtiem ziņu par aktīvistu atbalsta akcijām visā pasaulē,» rakstīts video. «Tajā brīdī mēs sapratām, ka neesam vienas. Taču mēs nedrīkstam aizmirst, ka žoga otrā pusē vēl aizvien ir simtiem politieslodzīto.»

Atgādinām, ka 2012. gada 21. februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!». Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki. Maskavas tiesa par huligānismu piesprieda Aļohinai, Nadeždai Tolokoņņikovai un Jekaterinai Samucevičai divu gadu cietumsodu.

Viņas no cietuma izlaistas 2013. gada decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu