Pieci slaveni vīrieši, kas «no skapja iznākuši» jau briedumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Esam jau pieraduši, ka reizēm, tikai jau būdami slaveni un veiksmīgi, vīrieši tomēr nolemj pārstāt slēpties un atklāj plašākai sabiedrībai savu patieso seksualitāti, tautas valodā runājot, «iznāk no skapja». Svētdien par to, ka turpmāk savu dzīvi kā homoseksuāls vīrietis dzīvos, bija spiests paziņot (pēc apsūdzībām no cita aktiera) godalgotais amerikāņu kino un teātra aktieris Kevins Speisijs. To viņš izdarīja, būdams 58 gadus vecs. Lūk, vēl pieci slaveni geji, kuri «no skapja iznāca», jau būdami slaveni un briedumā.

Andersons Kūpers

CNN žurnālists Andersons Kūpers (Anderson Cooper) pēc daudzu gadu spekulācijām 2012. gadā, būdams 45 gadus vecs, atklāja, ka ir gejs. Andersons to paziņoja atklātā vēstulē, ko nosūtīja politikas emuārrakstītājam Endrjū Salivanam (Andrew Sullivan).

Tajā cita starpā bija šādas rindas: «Fakts ir tāds, ka es esmu gejs, vienmēr esmu bijis un vienmēr būšu, un es nevarētu būt vēl laimīgāks, apmierinātāks ar sevi un lepnāks… Attiecībā uz draugiem, ģimeni un kolēģiem es vienmēr esmu bijis ļoti atklāts un godīgs par šo savas dzīves daļu. Ideālā pasaulē es neuzskatītu, ka kādam citam par to vispār būtu daļa, tomēr uzskatu ka atklāties un pieskaitīties savējo rindām ir vērtīgi. Es neesmu aktīvists, bet esmu cilvēciska būtne, un nav svarīgi, ka esmu žurnālists.»

Foto: Reuters/Scanpix

Džordžs Maikls

Populārais dziedātājs, bijušais «Wham» dalībnieks Džordžs Maikls (George Michael) saviem vecākiem atklāja, ka ir gejs, jau 29 gadu vecumā. Viņa mātei tas neesot bijis nekāds pārsteigums - jau izsenis viņa baidījusies, ka viņas vienīgais dēls būs mantojis «homoseksualitātes gēnus» no sava onkuļa Kolina, kas izdarīja pašnāvību.

Sākotnēji gan Džordžs draudzējās ar sievietēm, starp viņa mīļākajām bija aktrise Brūka Šīldsa, modele Peta Fernandesa, vizāžiste Ketija Jonga, tomēr paralēli viņš tikās arī ar vīriešiem.

«Kādu laiku apsvēru biseksualitātes ideju, tomēr, kad parādījās runas par AIDS, es nevarēju gulēt ar sievieti, iepriekš viņai nepasakot, ka esmu gulējis arī ar vīriešiem. Galu galā mana tieksme pret sievietēm nebija pietiekami spēcīga, lai būtu vērts sevi mocīt ar šāda veida sarunām, tāpēc vienkārši izlēmu atvadīties no sievietēm,» 2007. gada intervijā žurnālam «Gay Times» atklāja Maikls.

Publiski savu homoseksualitāti viņš atzina 1998. gadā pēc slavenā tualetes skandāla, būdams 34 gadus vecs.

Foto: ap/scanpix

Rikijs Mārtins

«Esmu lepns, ka varu apgalvot - esmu laimīgs homoseksuāls vīrietis. Esmu svētīts ar to, kas es esmu,» mākslinieks 2010. gadā atklāja savā oficiālajā tīmekļa vietnē «rickymartin.com». Viņa atzīšanās 38 gadu vecumā beidza gadiem ilgušos minējumus par viņa seksuālo orientāciju.

Berijs Manilovs

Šā gada aprīļa sākumā, jau tiešām būdams cienījamā vecumā, leģendārais dziedātājs un dziesmu autors Berijs Manilovs (Barry Manilow) intervijā žurnālam «People» nāca klajā ar paziņojumu, ka ir homoseksuāls. Viņš apliecināja, ka jau trīs gadus ir precējies ar savu menedžeri Geriju Kīfu (Garry Kief). 73 gadus vecais Manilovs intervijā atklāja, ka līdz šim vilcinājies ar paziņojumu, jo baidījies, ka fani no viņa novērsīsies.

Baumas par to, ka Manilovs ir gejs, izskanējušas daudzkārt, un geju aprindās Manilova patiesā seksualitāte nebija nekāds noslēpums.

60. gados Manilovs bija precējies ar savu skolas draudzeni Sūzenu Deiksleri (Susan Deixler), taču laulība ilga vien gadu. Ar savu menedžeri un topošo vīru viņš iepazinies 1978. gadā. «Viņš ir gudrākais cilvēks, ko jebkad esmu pazinis,» intervijā saka Manilovs, kurš sacerējis ļoti daudzus pazīstamus popmūzikas hitus («Mandy», «Can't Smile Without You», «Copacabana (At the Copa)», «Could It Be Magic»).

Foto: TASS/Scanpix

Ians Makelens

Populārais britu aktieris Ians Makelens (Ian McKellen), kas vērienīgajā filmu triloģijā «Lord of the Rings» («Gredzenu pavēlnieks») spēlēja Gendalfa lomu, «iznāca no skapja» 1988. gadā, būdams 49 gadus vecs. Viņa pirmās nopietnās attiecības datējamas ar 1964. gadu.

Foto: Scanpix/Reuters
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu