10 pelnošākās mirušās slavenības

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Žurnāls «Forbes» apkopojis informāciju par aizvadītā gada vispelnošākajām slavenībām, kuras pašas šo naudas plūsmu neizjūt, jo ir mirušas. «Forbes» aprēķini balstīti uz slavenību ieņēmumiem no 2016. gada oktobra līdz 2017. gada oktobrim pirms nodokļu nomaksas, neņemot vērā menedžmenta un juridiskos izdevumus.

Ņemti vērā dati par ierakstu pārdošanu, koncertturnejām, filmu honorāriem un biznesa darījumiem, kā arī intervēti eksperti.

Topa 1. vietā piekto gadu pēc kārtas par popmūzikas karali dēvētais amerikāņu dziedātājs Maikls Džeksons. 2009. gadā mirušais Džeksons gada laikā līdz 1. oktobrim nopelnīja 75 miljonus ASV dolāru (740 miljonus eiro), liecina «Forbes» aprēķini.

www.forbes.com

Ar nopelnītiem 10 miljoniem ASV dolāru 10. vietā «Forbes» topā atrodams arī zinātnieks Alberts Einšteins. Kurš gan nevēlas T-kreklu ar Alberta Einšteina foto?

9. vietā bijušais «The Beatles» dalībnieks Džons Lenons. 1980. gadā Ņujorkā nošautais rokmūziķis nopelnījis 12 miljonus dolāru. Viņa sacerētās dziesmas turpina skanēt un nest peļņu.

Joko Ono un Džons Lenons 1972. gadā
Joko Ono un Džons Lenons 1972. gadā Foto: AP/Scanpix

Rakstnieks Teodors Geisels, pazīstams ar pseidonīmu Dr.Seuss, nopelnījis 16 miljonus dolāru. 8. vieta.

7. vietā dziedātājs Prinss, vietu zemāk «jaunpienācējs» - rokmūziķis Toms Petijs, bet top5 atklāj regeja leģenda Bobs Mārlijs.

4. vietā ar 35 miljoniem 1977. gadā mirušais Elviss Preslijs. 33 gadus pēc dziedātāja nāves fani joprojām pērk viņa diskus, suvenīrus un apmeklē māju-muzeju «Graceland» Memfisā.

Elviss Preslijs (Elvis Presley) 1964. gadā
Elviss Preslijs (Elvis Presley) 1964. gadā Foto: AP/Scanpix

3. vietā «Forbes» pelnošāko mirušo slavenību topā ierindojies komiksu sērijas «Peanuts» radītājs Čārlzs Šulcs ar 38 miljoniem ASV dolāru lieliem ienākumiem gada laikā.

2. vietā ar 40 miljoniem viens no visu laiku leģendārākajiem pasaules golfa spēlētājiem Arnolds Pālmers, kurš viņsaulē devās pavisam nesen. Pālmers, kuram bija iesauka «Karalis», karjeru sāka pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados un uzvarēja septiņos «Major» sērijas turnīros. Viņš bija viens no 13 cilvēkiem, kas 1974. gadā pirmie tika uzņemti sporta veida Slavas zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu