Holivudā simtiem cilvēku piedalās demonstrācijā pret seksuālu uzmākšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Simtiem cilvēku svētdien sapulcējās uz demonstrāciju Holivudā, lai protestētu pret seksuālo uzmākšanos un vardarbību, kas kļuvusi par aktuālu tēmu pēc apsūdzību izvirzīšanas producentam Hārvijam Vainstīnam par uzmākšanos sievietēm vairāku gadu garumā.

Protestētāji sapulcējās pie slavenā «Dolby» teātra, kur tradicionāli notiek ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonija.

Viņu plakāti vēstīja «Mans ģērbšanās veids nenozīmē jā!» un «Apvienojieties, lai cīnītos pret patriarhātu!»

Vainstīnu par seksuālu uzmākšanos apsūdzējušas aptuveni 100 sievietes, un pret viņu sākta izmeklēšana Londonā, Losandželosā un Ņujorkā.

Solidarizējoties ar upuriem, miljoniem sieviešu visā pasaulē iesaistījušās sociālo mediju kampaņā «#MeToo», daloties savā negatīvajā pieredzē.

«Ir ļoti simboliski, ka šis gājiens notiek, nevis ar Holivudas zvaigznēm, bet Holivudā,» norādīja viena no demonstrācijas dalībniecēm.

Foto: REUTERS/Scanpix

Pagājušajā nedēļā komiķis Luijs C.K kļuva par pēdējo Holivudas zvaigzni, kuru skārušas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos.

ASV arvien vairāk sieviešu nākot klajā ar liecībām par kinoindustrijā pieredzētajiem seksuālas uzmākšanās gadījumiem, nepiedienīgā uzvedībā apsūdzēti arī režisors Brets Retners, aktieris Dastins Hofmans, režisors Džeimss Toubaks, aktieri Kevins Speisijs un Džeremijs Pivens, kā arī producents un uzņēmuma «The Medina Company» vadītājs Benijs Medina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu