Ginters Grass 80 gadu jubileju svinēs arī Gdaņskā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nobela prēmijas laureāts vācu rakstnieks Ginters Grass oktobrī atgriezīsies savā dzimtajā pilsētā Gdaņskā, lai svinētu 80 gadu jubileju.

Grass no 4.oktobra līdz 6.oktobrim apmeklēs pilsētu, kura viņa piedzimšanas laikā saucās Danciga, informēja pilsētas vadība.

"Par godu Grasa dzimtenes apmeklējumam notiks dažādi kultūras pasākumi, koncerti, izrādes, izstādes un diskusijas," sacīja municipalitātes pārstāvis Antonijs Pavlaks.

Šajā laikā notiks arī pirmizrāde uzvedumam, kas veidots pēc Grasa pazīstamākā romāna "Die Blechtrommel" ("Skārda bungas"), kura darbība risinās Dancigā un Ķelnē no pagājušā gadsimta divdesmitajiem gadiem līdz pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Romāns tiek uzskatīts par vienu no labākajiem vācu pēckara literatūras paraugiem.

Vēl paredzēta arī pēc viņa darbiem veidotu vai to iedvesmotu kinofilmu retrospekcija, ieskaitot vācu režisora Folkera Šlēndorfa filmu "Die Blechtrommel" ("Skārda bungas"), kas 1979.gadā ieguva "Oskaru" kā labākā filma svešvalodā.

Gaidāms, ka pasākumu apmeklēs bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa un bijušais Vācijas prezidents Rihards fon Veiczekers.

Grasam, kurš savos 2006.gadā izdotajos memuāros "Beim Häuten der Zwiebel" ("Sīpola mizošana") atzinis, ka Otrā pasaules kara beigās dienējis Nacistiskās Vācijas ieroču SS ("Waffen-SS") vienībā, 1999.gadā piešķīra Nobela prēmiju literatūrā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu