Frizieris Pērs grib apprecēties ar savu draugu (133)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Viens no spilgtākajiem Latvijas šovbiznesa darboņiem - frizieris Pērs Bogomazovs (36), lai arī iepriekšējos gados aktīvi iesaistījās seksuālo minoritāšu rīkotajā praida gājienā, šoreiz nebūs redzams gājiena rindās. Taču viņš joprojām aicina Latvijas valdību ieklausīties un atrisināt jautājumus, kas skar seksuālo minoritāšu ikdienu.

Lai arī pēdējo gadu laikā Pērs novērojis, ka attieksme pret homoseksuāļiem Latvijas sabiedrībā ir mainījusies uz labo pusi un dzīvot kļuvis daudz mierīgāk, taču joprojām viss līdz galam nav sakārtots tā, lai arī citādi seksuāli orientēti cilvēki varētu dzīvot pilnvērtīgi.

«Mums taču arī ir savas tiesības. Spilgts piemērs ir kredīta ņemšana. Juridiski es vēlētos apprecēties ar savu draugu, lai sakārtotu savu dzīvi. Taču oficiāli nevaru nokārtot šīs attiecības, līdz ar to mūsu kopīgā manta nav pasargāta.

Ja man ar draugu kā ģimenei nepieciešams kredīts, man tas ir liegts, jo nevaru pierādīt sava dzīvesdrauga ienākumus. Arī mantojuma lietas nevar sakārtot. Runā, ka homoseksuāli pāri nav ilgi kopā un bieži šķiras. Katrs no mums vēlas stabilas un ilgstošas attiecības. Tajā pašā laikā man bija atgadījums. Eju pa ielu kopā ar savu draugu. Pēkšņi pa ielu pretī nāk viņa kolēģi, un mans draugs aizskrien piecus metrus tālāk no manis, lai tikai kolēģi neko nepadomā. Kas tas par signālu? Lūk, šīs bailes jau iedveš sabiedrība.

Ja mūsu likumdošanā valdība visu sakārtos un būs atļauts juridiski nokārtot mūsu partnerattiecības, tad sabiedrība pieradīs pie šī fakta. Un mēs jutīsimies komfortabli un stabili savās attiecībās. Es jau nesaku, ka pirmais skriešu kārtot partnerattiecības, bet šobrīd pie šādas likumdošanas manā dzīvē nav iespējama stabilitāte,» norāda Pērs.

Komentāri (133)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu