Kā vasaru pavadīs Latvijas slavenību atvases (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Šobrīd, kad mācību iestādēs sācies skolēnu vasaras brīvlaiks, daudziem vecākiem kļuvis aktuāls jautājums, kā viņu atvases pavadīs laiku garajās brīvdienās. Sejas aptaujāja Latvijā slavenus vecākus un noskaidroja, kāda būs viņu bērnu izklaides programma šajās vasaras brīvdienās.

Intars Busulis ir supertētis

Divu bērnu – dēla Lenija un meitas Emīlijas tētis, dziedātājs Intars Busulis uzsver, ka Latvijas vasaras ir kā radītas, lai visi vecāki izbrīvētu laiku un pabūtu kopā ar savām atvasēm. «Ja man kāds šobrīd prasītu, kas dzīvē ir galvenais, tad es atbildētu, ka neviens nopelnītais miljons nespēj atsvērt savus bērnus. Man pat jaunu mašīnu nevajag. Lai tikai bērniņi ir veseli un skaidru prātu un saprot, kas pasaulē notiek,» teic atraktīvais dziedātājs.

Dziedātājs Intars Busulis saviem bērniem ir gādīgs un mīlošs tētis
Dziedātājs Intars Busulis saviem bērniem ir gādīgs un mīlošs tētis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Intara dēls Lenijs šovasar pabeidzis 3. klasi, bet meita Emīlija vēl nav sākusi skolas gaitas. «Varbūt tas cēli skan, bet mēs jau ceturto vasaru pēc kārtas no draugiem noīrējām mājiņu Jaundubultos, kas atrodas divu minūšu gājienā no jūras. Mēs tur pavadām laiku tāda jautrā latviešu komūna un dzīvosimies kā Timurs un viņa zēni. Lai arī vasarā vienmēr daudz darāmā, bet jāatrod laiks savai ģimenei. Es savu darba grafiku vasarās pakārtoju, lai kopā ar bērniem pieņemtu sauļošanās procedūras pie jūras un nodotos grilēšanai, lai pēc iespējas mazāk jāizbrauc no Jūrmalas,» stāsta divu bērnu tētis Intars.

Intars arī kategoriski atturas savus bērus sūtīt pa vasaru nometnēs. «Tās domātas tiem vecākiem, kuri, plēšot dirsu pušu, raujas pa visām lietām un nepievērš uzmanību bērniem, un nometnes ir īstā vieta, kur nogrūst bērnus. Uzskatu, ka nometnei jābūt ar jēgu un nolūku, ka bērns tur iegūst disciplīnu, trenējas vai kaut kādas jaunas mācības apgūst. Lai nav tikai sēdēšana pie ugunskura, čipsu graušana un kolas dzeršana. Visu vasaru pavadīt bērniem nometnēs nav prāta darbs,» savu nostāju par bērnu sūtīšanu dažādās vasaras nometnēs pauž Intars. Dziedātāja ģimenē pieņemts, ka 31. maijā bērni pabeidz skolas un vasara var sākties.

«Ja nu ir problēmas un mēs paši ar sievu kādu dienu nevaram būt kopā ar bērniem, tad izsaucam savus tuviniekus, kuri nāk palīgā un paliek pie bērniem. Tikai nekādā gadījumā bērni nedrīkst sēdēt telpās vai apmeklēt kādu bezsakarīgu nometni. Jā, nu dēls Lenijs šovasar ies treniņnometnē, bet tas ir pie lietas, jo viņš trenējas hokejā. Taču aizsūtīt bērnus tāpat vien uz nometni, tā ir slikta pieeja bērnu audzināšanai. Ja tā var rīkoties, tad tēva un mātes misija nav izpildīta,» viņš stāsta.

Ieva Bondare ģimeni ved rūdīties uz jūru

Māksliniece un trīs bērnu - Daniela, Džūlijas un Jasmīnas mamma Ieva Bondare, kuru plašāka sabiedrība atminas kā titulu «Misis Latvija 1997» un «Misis Globe 1998» ieguvēju, atzīst, ka vasaras lielākoties Bondaru ģimene pavada kopā. «Mums bērniem skola ir līdz 13. jūnijam, turklāt mācības arī sākas krietni ātrāk par 1. septembri, līdz ar to mums brīvlaiks ir krietni īsāks. Noteikti pēc skolas bērni baudīs atpūtu, jo bijis saspringts mācību grafiks,» teic Ieva.

Meitas Džūlija un Jasmīna dejo bērnu deju kolektīvā «Dzintariņš». Džūlijai šovasar ar «Dzintariņu» jāpiedalās dziedātājas Olgas Rajeckas rīkotajos koncertos «Pasaule, pasaulīt». «Mums jau vēl ir zirgu jāšana, bet es esmu no tiem cilvēkiem, kas saka: «Ja ārā spīd saule, tad jāpārtrauc visas darīšanas un jābrauc uz jūru tvert vitamīnu devu visai garajai ziemai.» Tā ir mana pārliecība, ka šādās siltās dienās ir jābradā pa siltām smiltiņām un jārūdās aukstā ūdenī. Tad bērnu veselība noturīgāka. Mums nav tādi lauki vai māja pie jūras, kur varētu baudīt vasaras atpūtu, līdz ar to mēs braucam vai nu uz Bolderāju, Lielupi, Garciemu vai Jūrkalni. Mums ir arī draugi, kas aicina ciemos,» viņa skaidro.

Māksliniece Ieva Bondare vasaras saulainajās dienās ģimeni mudina doties uz jūru
Māksliniece Ieva Bondare vasaras saulainajās dienās ģimeni mudina doties uz jūru Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Uz nometnēm Ieva savas atvases nesūta vasaras brīvlaikos. Arī mācību grāmatas skolas beigās tiek aizvērtas un noliktas plauktos.

Uz vairākām dienām visai Bondaru ģimenei patīk aizbraukt uz Jūrkalni, un šādos izbraucienos notiek ģimenes tenisa mači. «Tad mums ir kopīgas vakariņas, un tad ir ciemošanās. Arī vecākais dēls Daniels, kurš studē zviedru augstskolā, garākos izbraucienos dodas kopā ar mums. Jūrkalnē viņam ir sava vecuma jaunieši, ar ko draudzēties. Tad viņiem tur notiek volejbola un tenisa turnīri. Vispār jau vasaras ir jāpavada Latvijā, jo mums ir tik īsas un labas vasaras – ne par karstu, ne par aukstu,» viņa teic.

Iveta Feldmane darbosies kopā ar meitu

TV3 raidījuma «Kinomānija» producente un divu bērnu māmiņa Iveta Feldmane ļoti lepojas, ka viņas meita Daniela pēc mācību gada noslēguma kopā ar kori piedalījās Mežaparka skolēnu svētkos un pirmo reizi dziedāja uz lielās estrādes. Feldmaņu ģimenes dēls Rihards jau izaudzis un sācis patstāvīgu dzīvi.

TV3 raidījuma "Kinomānija" producente Iveta Feldmane šo vasaru pavadīs kopā ar meitu
TV3 raidījuma "Kinomānija" producente Iveta Feldmane šo vasaru pavadīs kopā ar meitu Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

«Ļoti ceru, ka šī vasara būs silta un saulaina. Šovasar esmu ieplānojusi pavadīt daudz laika kopā ar meitiņu. Ja kaut ko darīsim, tad kopā, ja kaut kur brauksim, tad kopā. Atpūtīsimies kopā,» viņa teic. Lai arī Iveta saņēmusi dažādus piedāvājumus par bērnu vasaras nometnēm. «Kādas tik nav tēmas, ko tik nevar izvēlēties. Tāds plašs interešu loks. Cepuri nost organizatoriem. Ceru, ka arī nometņu kvalitāte ir augsta. Šogad nolēmām, ka savu meitu vēl nesūtīsim uz nometni, jo bērns pat sev bizi vēl nemāk sapīt; kad kļūs patstāvīgāka, tad arī pati varēs izvēlēties uz nometni. Arī vecākais dēls savulaik ir bijis nometnēs. Tās bija saistītas ar sportiskajām aktivitātēm, nevis ar skolu un dažādām tematiskajām aktivitātēm,» viņa stāsta.

Jurim Kaukulim īpašs fīlings, muzicējot ar bērniem

Grupas «Dzelzs vilks» solists un divu bērnu tētis Juris Kaukulis lepns, ka viņa bērni ir jau kļuvuši par mūzikas laureātiem. Abi bērni spēlē dažādus mūzikas instrumentus un apmeklē arī Siguldas mūzikas skolu. Mūziķa dēls Marts šovasar pabeidzis 1.klasi, bet meitiņa Rūta šoruden sāks skolas gaitas.

Grupas "Dzelzs vilks" solists Juris Kaukulis lepojas, ka var muzicēt kopā ar savām atvasēm
Grupas "Dzelzs vilks" solists Juris Kaukulis lepojas, ka var muzicēt kopā ar savām atvasēm Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Savus bērnus Kaukulis raksturo kā lielus palaidņus. Pa vasaras brīvlaiku Aija un Juris Kaukuļi ar bērniem pievērsušies kopīgajam vaļaspriekam - muzicēšanai. «Man ļoti patīk spēlēt kopā ar bērniem, jo tad man ir iespēja pašam izspēlēties. Ja viņiem kaut kas nepatīk, viņi tā arī pasaka, ka to dziesmu nespēlēs,» teic Juris.

Liene Bērziņa dēlēnu vedīs ceļojumā

TV šovu vadītāja Liene Bērziņa atklāj, ka ģimenes dzīvesvietā Jūrmalā ir pateicīga vide – zaļš un svaigs gaiss, lai dēlēns Markuss varētu baudīt vasaru. «Viņam ir savi draugi, ar kuriem var padauzīties un pagalmā palēkāt pa batutu,» teic Liene.

Šovasar atšķirībā no pērnās vasaras TV dīva savu dēlēnu uz nometni nesūtīs. «Pagājušajā vasarā es pati vadīju nometni «Manas brīvdienas». Tur mums ļoti interesanti gāja, bet šovasar nolēmām, ka nometnes vietā visa ģimene aizceļosim ārpus Latvijas brīvdienās. Mums ir tāda tradīcija, ka vasarās dodamies ārzemju ceļojumā, bet ziemā uz kādu kalnu slēpot. Ja iepriekš mēs vairāk ar vīru braucām ceļojumos, lai pabūtu divatā, tad šoreiz nolēmām, ka jābrauc visiem trim kopā un jāatpūšas un jābauda vasara,» viņa teic.

TV šovu vadītāja Liene Bērziņa ar saviem mīļajiem - vīru Kasparu un dēlēnu Markusu
TV šovu vadītāja Liene Bērziņa ar saviem mīļajiem - vīru Kasparu un dēlēnu Markusu Foto: no personīgā arhīva

Tiesa gan, Liene izpētījusi arī šīs vasaras nometņu sarakstu un neko piemērotu savam dēlam nav atradusi. «Es ar varu viņu nedzīšu supervaroņu nometnē, kur visi attēlo filmu sižetus. Varētu piedalīties ar sportu saistītā nometnē, bet neko piemērotu neatradu.

Pa vasaru Lienes dēlēnam arī jāizlasa obligātā literatūra, pavisam četras grāmatas. «Nevar pa vasaru neko nedarīt, kaut kas ir jāpadara, lai rudenī būtu vieglāk atgriezties skolas solā,» noteic Liene.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu