Dolče un Gabana noslēpuši miljardu eiro (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pazīstamie modes dizaineri Domeniko Dolče un Stefano Gabana saņēmuši pavēsti no Milānas tiesas – dizainerus tur aizdomās par to, ka viņi nav nomaksājuši nodokļus «tikai» viena miljarda eiro apmērā. Daži preses izdevumi uzskata, ka šī summa ir divreiz lielāka.

Pagājušās nedēļas nogalē Milānas tiesas tiesnesis Džuzepe Dženardi lika prokuratūrai izsaukt uz tiesu Dolči un Gabanu sakarā ar to, ka abi izvairījušies maksāt nodokļus. Tādējādi viņš apmierinājis itāļu nodokļu iekasētāju pieprasījumu – viņi uzskata, ka pazīstamā zīmola «Dolce & Gabbana» dibinātāji nemaksā nodokļus. Kopā ar abiem dizaineriem itāļu tiesas priekšā stāsies vēl seši cilvēki.

Ir gan pamats domāt, ka šīs summa vēl nav viss, ko dizaineri nav samaksājuši, jo daži masu informācijas līdzekļi uzskata, ka dizaineri ir parādā divus miljardus eiro. Paši aizdomās turētie modes mākslinieki gan šo situāciju nekomentē.

Nākamajā nedēļā Milānas prokuratūra vērsīsies tiesā ar lūgumu noteikt tiesas sēdes datumu. Jāpiebilst, ka Itālijas nodokļu iekasētāji «Dolce & Gabbana» dibinātājus tur aizdomās tikai par nodokļu nemaksāšanu, taču krāpniecībā viņi netiek apsūdzēti. Atgādināsim, ka Domeniko Dolče un Stefano Gabana jau divus gadus atrodas Itālijas izmeklēšanas un tiesu instanču uzmanības lokā.

Milānas izmeklētāji «Dolce & Gabbana» vadību jau 2010.gadā turēja aizdomās par krāpniecību: izmeklēšanas dati liecina, ka laika posmā no 2004. līdz 2005. gadam pazīstamā modes nama vadība viltoja finanšu atskaites un falsificēja nodokļu dokumentāciju, kā rezultātā valsts kasē nenonāca aptuveni miljards dolāru.

Izmeklēšana sākās pirms diviem gadiem, kad kļuva zināms par kādu ārvalstu kompāniju, kurai piederēja visi modes nama brendi un tirdzniecības markas. Nodokļi tika maksāti ārpus valsts robežām, turklāt visai ierobežotā apmērā. Izmeklēšanas gaitā atklājies arī, ka Dolče un Gabana savus brendus pārdevuši ofšora kompānijai krietni zem to tirgus vērtības.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu