Vestarda un Elīnas Šimkus «medus dienas» Barselonā (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Vestarda Šimkus privātā arhīva

Starptautiski atzītais pašmāju pianists Vestards Šimkus šā gada pavasarī lūdza operdziedātājas Elīnas Volkmanes roku. Šovasar laimīgais pāris iestūrēja laulības ostā. Pēc skaistā notikuma Elīna pieņēma vīra uzvārdu, savukārt izbaudīt medusmēnesi pāris devās uz romantisko Barselonu. Jaunlaulātie kāzu ceļojumu dēvē par «medus dienām».

Vestardam un Elīnai Šimkus dienvidu mentalitāte ir ļoti tuva, turklāt ceļojumā uz Spāniju tika apvienots patīkamais ar lietderīgo. Elīna sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» stāsta: «Vestards uz Franciju un Spāniju devās jau nedēļu iepriekš, lai spēlētu vairākus solokoncertus dažādos festivālos, savukārt es viņam pievienojos pēdējā koncerta dienā - pasakaini skaistā viduslaiku pilī. Un tad sekoja mūsu ceļojums pa Barselonu.» Jaunlaulātajiem saulainā Spānija nav sveša, jo Vestards jau iepriekš šajā zemē koncertējis un pat studējis.

Elīna Šimkus dzidrajā Vidusjūras ūdenī
Elīna Šimkus dzidrajā Vidusjūras ūdenī Foto: No Vestarda Šimkus privātā arhīva

Jaunais pāris «medusdienas» baudīja vien dažas augusta dienas, taču piedzīvoto atminas joprojām: «Saule, siltums un jūra mūs lutināja pilnā krāšņumā.» Vestardam un Elīnai ir līdzīga izpratne par ceļošanu. Viņi necentās apskatīt visus spilgtākos tūrisma objektus vai piedalīties trakulīgā nakts uzdzīvē, tā vietā izvēloties baudīt retāk apmeklētas, bet ļoti skaistas un klusas vietas. «Priekšroku devām kopīgu mirkļu baudīšanai skaistās, romantiskās, bet vairumam pilsētas apmeklētāju mazāk zināmās vietās. Protams, kāri tvērām dāsno Spānijas sauli un silto Vidusjūras ūdeni Barselonas pludmalēs,» skaidro Elīna.

Vestards Šimkus pie grandiozās MNAC ēkas, kurā ir 3000 skatītāju vietas. Slavenais pianists pāris gadus atpakaļ tur sniedzis solo koncertu
Vestards Šimkus pie grandiozās MNAC ēkas, kurā ir 3000 skatītāju vietas. Slavenais pianists pāris gadus atpakaļ tur sniedzis solo koncertu Foto: No Vestarda Šimkus privātā arhīva

Pēc piedzīvotā ceļojuma pāris atgriezies pie profesionālās darbības Latvijā un nemaz nepārdzīvo par atgriešanos ikdienā, jo abi ļoti ciena un mīl savu nodarbošanos. «Mums katram sava profesija ir sirdslieta, bet arī ikdienā cenšamies piedzīvot mirkļus kas būtu mīlestības un labu sajūtu pilni, kā tie, ko piedzīvojām mūsu «medus dienās»,» paziņo Šimkus.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu