Eksministrs Krūmiņš bildes tirgo par 300 latiem un dāvina miljardieriem (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Eksministrs Jānis Krūmiņš, kurš šobrīd nodarbojas ar fotografēšanu, bet pats sevi dēvē par bezdarbnieku, pirms Lieldienām atklāja savu fotoizstādi jeb fotoreportāžu «Mana Latvija». Ko tik Krūmiņš nav bildējis - gan kailu Eiropas parlamenta deputātu Ivaru Godmani, gan sievietes, gan skatus no Rīgas namu jumtiem. Savukārt fotogrāfijas dāvina gan miljardieriem, gan tirgo par 300 latiem.

Uz Jāņa Krūmiņa foto izstādes atklāšanu ieradušies ietekmīgi ļaudis. Eksministra foto izstāde būs ceļojoša, un tās pirmizrāde jeb atklāšana norisinājās dzimtajā Rīgā «Rietumu bankas» galvenā biroja «Rietumu Capital Centre» daudzstāvu ēkā.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas», raksturojot savu izstādi, Krūmiņš teic: «Šobrīd mums ir modē pelēkā krāsa, bet nevis apģērba, bet politiskajā domāšanā un rīcībā. Tāpēc arī izveidoju šo izstādi, kas ir sava veida protests pret to, kas notiek šodien. Es negribu, ka mans dēls Kārlis dzīvo uz parāda.»

Pavisam izstādes kuratorei Ramonai iedevu 6400 bildes, un viņa izvēlējās vienu no simts bildēm. «Es jau nedevu tās sūdīgākās bildes, bet gan tās, kas man liekas labas esam. Es nemeloju, bet varu izveidot vēl 99 izstādes, kas ir līdzīgas šai. Šī izstāde ir informatīva, tā ir kā reportāža par manām sajūtām par Latviju. Mana foto izstāde no Latvijas ceļos uz Krieviju – Sanktpēterburgu, Maskavu, Kazaņu, Azerbaidžānā Baku un Šanhajā. Arī pats došos uz katru izstādes atklāšanu,» stāsta Krūmiņš. Viņa izstādei apceļot pasauli palīdz krievu baņķieris Aleksandrs Gafins, kurš sadarbojies ar Stingu un Madonnu.

Vaicājot, vai Jānis Krūmiņš ir dārgs fotogrāfs, viņš teic, ka nav dārgs, bet gan sevi cienošs. «Vai nu es pārdodu, vai dāvinu savas bildes. Viena mana fotogrāfija maksā 300 latu. Dāvinu tiem draugiem, kuri nevar nopirkt, vai arī mīļiem un tuviem cilvēkiem. Un nav svarīgi, vai viņš ir miljardieris vai nav. Dāvinu tiem, kuriem iegribas un kuriem patīk,» nosaka Krūmiņš. Viņš lielākoties dāvina fotogrāfijas, kurās attēlota jūra un plikas sievietes.

Eksministrs fotogrāfijās ataino dzīvi, savas sajūtas. Reizēm Krūmiņu var sastapt arī kādā no Rīgas namu jumtiem. Ekstrēmākā vieta, no kuras tapušas Krūmiņa bildes, ir Vanšu tilta smaile. «Es pats arī uzlīdu augšā. Tas bija 1981. vai 1982. gads, un tā bija Vanšu tilta atklāšana. Šī fotogrāfija bija kādos 200 pasaules žurnālos,» viņš atklāj.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu