«Apvedceļa» puiši Turcijā naudu pelnījuši un «šmotkas» sapirkuši (17)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Apvedceļa"privātais arhīvs

Gatavojoties šīs vasaras lielajam notikumam – koncertturnejai «Zelta ekspedīcija», izlūkgājienā uz Turciju devās grupas «Apvedceļš» puiši, kā paši stāsta, «lai uzspēlētu, «šmotkas» sapirktos un «meklētu zeltu».

Par grupas braucienu uz Turciju stāsta «Apvedceļa» līderis un dziesmu autors Jānis Krūmiņš un basģitārists Armands Leimanis: «Liels ieguvums Turcijā bija zelta saule, jo nu varēs ieekonomēt uz solārija apmeklējumiem Latvijā. Noderīgas būs arī tirgū pirktās «īsto» zīmolu, kā apgalvoja pārdevēji, saulesbrilles, somas un citas mantas, ar ko varēs gozēties Latvijā. Lielākais apbēdinājums bija piedāvātie dzērieni, kas palika neizdzerti Turcijā, jo to visu, ko piedāvāja, nebija iespējams izdzert.»

Ceļojuma laikā puiši sapratuši, kādēļ Turcijas sievietes aizklāj sejas, jo latvietēm tas nu tiešām neesot nepieciešams – latvju meitenes ir daudz skaistākas. Tomēr pats labākais bijis, ka lidmašīna veiksmīgi piezemējusies Rīgā, jo esot šūpots ne pa jokam un visi puiši neticamā ātrumā esot atkārtojuši Tēvreizi un krusta mešanu.

«Pēc piedzīvojumiem Turcijā secinājums ir viens – visas masāžas, pirtis un pludmales nevar dot to, ko Latvija ar Latvijas sauli un Gauju, un tieši ilgās pēc dzimtenes tapusi jauna dziesma, ko piedāvājam noklausīties saviem mīļajiem Latvijas tautiešiem,» atklāj grupas mūziķi.

Grupa "Apvedceļš" Turcijā
Grupa "Apvedceļš" Turcijā Foto: "Apvedceļa"privātais arhīvs

Ideja par abu grupu apvienoto koncertprogrammu šovasar radās pēc veiksmīgā kopprojekta «Pasta nodaļas stāsti», kas rudenī, ziemā un pavasarī 30 koncertos Latvijas pilsētās pulcināja pilnas skatītāju zāles.

Grupa «Baltie lāči» popularitāti izpelnījusies gan ar grupas līdera Andra Baltača īpaši skaisto balsi, kas iederētos arī uz operas skatuves, gan arī ar savu līdz šim neatkārtoto panākumu – trīs reizes iegūstot pirmās vietas Latvijas Šlāgeraptaujā. Savukārt grupa «Apvedceļš» savas pastāvēšanas vēsturē izdevusi rekordlielu albumu skaitu ar ļoti daudzām skatītāju mīlestību ieguvušām dziesmām, padarot grupas līderi Jāni Krūmiņu par vienu no 20 Latvijas visvairāk izpildītajiem komponistiem pēc AKKA/LAA datiem. «Apvedceļa» basģitārists Armands Leimanis apsolījis ņemt līdzi arī tubu un dažas no dziesmām iekrāsot īpaši sulīgās krāsās.

Programmā piedalīsies pūšamo instrumentu virtuozi Raivo Stašāns un Edmunds Brīvkalns, kuri pārstāvēs apvienību «Zelta taures», kas ienesīs svaigas noskaņas un akcentus jau iemīļoto un vēl nedzirdēto dziesmu izpildījumā. Koncertā latviskās melodijas savīsies ar aizrautīgajiem Balkānu ritmiem, Austrumu teiksmām un Latīņamerikas līksmību, radot svētku un siltas vasaras sajūtu ikvienam apmeklētājam.

Vasarā ieplānoti 11 koncerti Latvijas pilsētās: 15.jūnijā -Jēkabpilī, 20.jūnijā - Tukumā, 27.jūlijā - Smiltenē, 2.augustā - Jelgavā, 20.jūlijā - Talsos, 3.augustā – Jaunjelgavā, 10.augustā - Mērsragā, 16.augustā - Litenē, 17.augustā – Olainē, 24.augustā – Cēsīs.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu