Ķesteris un Doveika Vērmanes dārzā meņģējas pa gultu (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

19. jūnija pēcpusdienā Vērmanes parkā tika prezentēta jaunā vasaras joku muzikālā izrāde «Gribu bērnu!» izrādē lomas atveido tautā iemīļotie aktieri Maija Doveika, Ģirts Ķesteris, Marija Bērziņa, Aldis Siliņš un Zane Daudziņa.

Uz prezentācijas vietu Vērmanes parka zālienā aktieri ieradās, iejutušies savos izrādes tēlos, un uzreiz kāpa virsū velosipēdiem un apmeta loku pa pļaviņu. Marijai Bērziņai riteņbraukšana padevās lieliski, mazliet grūtāk veicās Aldim Siliņam, kuram uz bagāžnieka bija jāved Maija Doveika. Jaunieši smējās, jokoja, bet ar pāris apļu nobraukšanu tika galā.

Lai ieintriģētu klātesošos ar to, kas būs vērojams izrādē, aktieri izspēlēja mazas epizodes, kā arī nodziedāja pāris izrādē dzirdamās dziesmas, kuras uz ģitāras spēlēja visu dziesmu autors Niks Matvejevs.

Foto: Sejas.lv

Scenāriju izrādei uzrakstīja populārā seriāla «UgunsGrēks» scenārija autores Gunta Kalniņa un Inta Bernova. Abas tā aizrāva izrādes ideja, kura ienāca prātā «Gribi bērnu!» režisoram Jurim Rijniekam, ka scenārijs tapa mēneša laikā.

Izrādes galvenā doma ir likt cilvēkiem aizdomāties par bērnu radīšanu un Latvijas demogrāfiskā procesa uzlabošanu.

«Atklāti sakot, tiešā formā nedomāju, ka mums izdosies uzlabot demogrāfisko situāciju valstī. Tomēr, ja trīs stundas cilvēki neskaitāmas reizes dzirdēs vārdus – vajag bērnu, bērnu vajag, vajag vīru, vajag ģimeni, vīru vajag, ģimeni vajag, bērnu vajag – tas kodē, tātad pieņemu, ka tas nosēdīsies zemapziņā un rezultāts kaut kad būs novērojams. Netiešā ziņā mēs to panāksim. Ne velti programmēšana pastāv gadsimtiem ilgi. Vispār izrādes kā tādas ir neirolingvistisks programmēšanas veids,» smejas Maija Doveika.

Foto: Sejas.lv

Aktieri rīkoja arī spilvenu kauju, guļot milzīgā gultā, kaujas laikā visvairāk nācās ciest aktierim Ģirtam Ķesterim, kuram uzbruka visas daiļā dzimuma skatuves partneres.

Aktieri izspēlēja arī populāro spilvenu deju, kas kalpo kā pamatideja izrādei. Deja norisinās tā, ka vīriešiem aizsien acis un ap viņiem staigā kolēģes ar spilveniem. Aktieri aptausta spilvenus un izvēlas sev tīkamāko. Vēlāk tiek atsietas acis un viņiem ir jāatrod īstā spilvena īpašniece, ja tas izdodas, pāris dodas dejot ar spilvenu starp viņiem, ja spilvens nenokrīt, pārim ir cerības uz vakara turpinājumu.

Bez pāra palika aktrise Maija Doveika, kura par to nebēdāja, bet uzsvēra, ka ir vēl astoņas izrādes, kurās tiks dejota šī deja, un gan arī viņai paveiksies ar partneri.

Pēc dejošanas aktieri steidza Vērmanes dārza apmeklētāju vidū izraudzīties savas nākamās sievas vai vīrus. Vislabāk veicās aktrisei Marijai Bērziņai, kura sev paspēja aizrunāt ne tikai vīru, bet arī divus bērnus.

Foto: Sejas.lv

Aktieri un teātra izrādes personāls viesus cienāja ar rabarbermaizi, zemenēm un ledus tēju. Atšķirībā no citiem pasākumiem šajā ikviens interesents varēja vērot aktieru izdarības Vērmanes dārzā un arī nobaudīt sagādātās uzkodas un dzērienu.

Ar izrādēm aktieri domā apbraukāt Bauskas, Kuldīgas, Jēkabpils, Madonas, Talsu, Tukuma, Saldus un Saulkrastu brīvdabas estrādes.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu