Desmit lietas, kuras raksturo dziedātāju Anitu Intaiti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja Anita Intaite, kuru iepazinām televīzijas šovā «O!Kartes skatuve» ar skatuves vārdu Košā, spēj nosaukt desmit lietas, kuras raksturo viņu kā personību. Anita ir mākslinieciskas dabas cilvēks, tāpēc nav brīnums, ka lietas, kuras viņu padara par viņu, ir saistītas ar kādām radošām izpausmēm.

Pirms rāda līdzi paņemtos priekšmetus, Anita paziņo, ka grūti bijis izdomāt desmit lietas, kas raksturotu viņu, jo dziedātāja uzskata, ka darbi raksturo cilvēku. Bet lietas palīdz īstenot iecerēto un nonākt pie rezultāta.

«Vislabāk mani raksturo mana mūzika un ģitāra, bet diemžēl nepaņēmu to līdzi, jo visas lietas viena nespēju atnest. Ģitāra ir mans pirmais mūzikas instruments, kuru man uzdāvināja četrpadsmitajā dzimšanas dienā. Ja līdz tam laikam man galvā skanēja meldiņš, tad, iemācoties spēlēt instrumentu, es sevi varēju pavadīt arī uz ģitāras. Man mana mūzika ir personiska - kad dziedu, dalos ar savu dvēseles valodu. Vēl personīgāk ir redzēt mani arī spēlējam ģitāru, tad jūtos īpaši atklāta, pat nedaudz kaila,» sajūtas, kādas rodas muzicējot, skaidro Anita.

Mūziķe, izvelkot no somas stīpiņu ar tējas tasītēm un ziediem, stāsta, ka viņu par viņu padara arī spilgta izskata pazīmes, savādāks imidžs. Anitas imidžu veido paštaisītas lietas, oriģinālie apģērbi, kuri ir iegādāti vai uzšūti pašas rokām, kā arī nopirkti un papildināti ar dažādiem elementiem. Māksliniecei patīk taisīt dažādas rotaslietas un izmantot tās kā stila elementus. Kā pāris no paštaisītajiem aksesuāriem Anita parāda speciāli veidotus uzplečus, kuri pāris sekundes ir redzami Anitas Intaites videoklipā «Savā pagalmā».

«Uzpleči ir redzami vienā mazā epizodē, bet man tas ir būtiski - tās dažas sekundes nozīmē ļoti daudz, jo sīkumi veido pasauli un lielas lietas kopumā,» nosaka Anita.

Ikvienas sievietes garderobē atrodama maza, melna vakarkleita; lai kleitu padarītu oriģinālu, atšķirīgu, Anita izgatavo dažādas krādziņas, ar kuru palīdzību kleita vienmēr izskatās kā jauna.

«Reizēm naktīs nevaru aizmigt, pēkšņi galvā parādās ideja un es to uzreiz īstenoju. Kā pabeidzu savas aktivitātes, tā dodos gulēt un uzreiz aizmiegu. Naktīs man ir visvieglāk strādāt pie radošām lietām, arī pie mūzikas,» atklāj Anita.

Anita izņem no somas kosmētiku un saka, ka skatuves cilvēkam ir jābūt interesantam koptēlam. Nevar uzvilkt tikai skaistu apģērbu, jāveido arī mati, jāizveido grims. Ikdienā dziedātāja nelieto daudz grima, bet vairāk aizraujas ar citu cilvēku pucēšanu. Sevi patīk īpašāk uzgrimēt lieliem notikumiem, kā koncerti, prezentācijas, fotosesijas.

«Pēc izglītības esmu stiliste, tas nozīmē, ka esmu mācījusies arī friziera profesiju un grimēšanu. Viena no manām mīļākajām izpausmēm pasaulē ir citu cilvēku stila, imidža radīšana, apģērba skiču veidošana un šūšana. Uzskatu, ka grimēšana ir māksla. Tāpēc arī priecājos, ka protu grimēt un to novērtē ne tikai Latvijā. Esmu pat saņēmusi lielus komplimentus no Kanādas dziedātājas, kas teica, ka tur viņu neviens tik skaisti nav uzgrimējis. Manuprāt, man tas izdodas labi, jo tā ir sirdslieta. Ja cilvēkam kas ļoti patīk, viņam nevar nepadoties,» priecīgi atklāj Anita.

Mūziķei patīk ne tikai cilvēkiem veidot stilu, bet radīt arī interjera lietiņas vai pat interjerus. Anita dievina visu noformēt ar rokām pati, nevis nopirkt gatavas lietas, jo paša radītais vienmēr ieviesīs īpašāku atmosfēru.

«Tāpēc arī intervijai par tikšanās vietu izvēlējos «Get Smart Cafe», jo šajā vietā visa interjera dizainere esmu es. Mani draugi izlēma atvērt kafejnīcu, man bija idejas, kuras viņiem stāstīju, viņi vienkārši uzticējās man, ka iekārtošu vietiņu īpaši. Domāju, tas man arī izdevās - radīju vietai savdabīgu, bet mājīgu auru,» priecājas Anita.

Anita dievina sveces un priekšroku dod paštaisītiem svečturiem. Svecei obligāti ir jābūt smaržīgai, jo mūziķe arī ar ožu uztver pasauli. Interesanti ir tas, ka mūziķe bieži atminas smaržas un tās veido asociācijas.

Tāpat kā, iepazīstoties pasākumos, biežāk cilvēkus viņa atceras pēc balss tembra, gadās, ka vārdu pēc laika vajag atgādināt.

«Svečturi man nekad nebūs pirkti, bet pati tos izveidošu, arī šīs burciņas par savdabīgiem svečturiem izveidoju es pati, nekas sarežģīts, bet man patīk,» smaida Anita.

Dziedātāja ir liela tējas fane, tāpēc arī pēdējo videoklipa prezentāciju, dziesmai «Tu klusē» Anita rīkoja tējas namiņā un cienāja viesus ar īpašām tējām. Tēja mūziķei asociējas ar sarunām, siltumu, draudzību. Mīļākās ir «Matte» tēja, jasmīnu ziedlapiņu un «Rooibos» tējas.

«Viena no manām mīļākajām tējām ir «Matte» tēja, to dzer no īpašiem traukiem, kurus sauc par kalabasiem. Tējai piemīt īpaša garša. Klasiskās matē tējas ir stipras, bet mana mīļākā ir ar nosaukumu «Karnevāls». Tai piemīt eksotiska garša. Tā var pirmajā reizē gluži tāpat kā suši negaršot, bet vēlāk iemīli pavisam noteikti,» salīdzina Anita.

Anita aizraujas ar gleznošanu, bet diemžēl nepaņēma līdzi uz tikšanās reizi nevienu no savām gleznām, bet tikai krāsu paleti un otas.

«Savus darbus vēl krāju un nevienam nerādu, gleznošana man ir tāda kā meditācija, reizēm, kad ir ļoti saspringts laiks, patīk apsēsties un gleznot. Pēdējā glezna tapa mirklī, kad ar vienu no labākajiem draugiem runāju pa telefonu, jutu, ka roka kaut ko skicē, nostājos pie molberta un sāku gleznot. Uzskatu, ka prāts atveras īpašā veidā, kad tu glezno - ar tevi sāk runāt zemapziņa,» gleznošanas nozīmi skaidro Anita.

Anitai patīk klausīties mūziku, brīžus, kad viņa to dara, māksliniece uzskata par svētkiem. Dziedātāja neklausās mūziku, ejot pa ielu, vairāk gan tad, kad to var īpaši izbaudīt. Turklāt Anita mīļāko mūziķu CD un DVD iegādājas taustāmā formātā - lai tie ir ne tikai datorā, bet arī viņas mūzikas kolekcijā. Anita sapņo par plašu atskaņotāju, jo viņai ir ne tikai plaša mūzikas disku kolekcija, bet arī tiek krātas plates.

«Dzeju rakstu jau kopš deviņu gadu vecuma. Šobrīd dzejoļi tiek pierakstīti īpašā bloknotā. Manā izpratnē dzejolis un dziesmas teksts ir divas dažādas lietas, abām lietām ir sava specifika. Dzeja ir personīga, bet mirklī, kad izlemšu, kurus dzejoļus vēlos publicēt un kurus ne, rīkošu īpašus svētkus,» noglāstot savu bloknotu, stāsta Anita.

Dziedātājai ļoti patīk lasīt grāmatas, bet viņa dara to galvenokārt internetā. Anita novērtē, ja viņai uzdāvina grāmatu, lai arī cik «nūģiski» tas izklausītos. Jaunā sieviete lasa filozofiska satura grāmatas, autobiogrāfiskus darbus, kā arī psiholoģijas grāmatas, patīk arī fantāzijas.

«Ejot skolā, no mammas, kura ir psiholoģe, čiepu psiholoģijas grāmatas un lasīju. Man tas bija interesanti. Tajā pašā laikā citas klases meitenes lasīja mīlestības romānus,» lasīšanas paradumus skaidro Anita.

Kā desmito lietu, kura viņu raksturo, Anita nosauc kustību, jo cenšas laiku izmantot lietderīgi, jo vēlas pasaulē atstāt pozitīvas pēdas, ko labu izdarīt.

«Viss, ko daru, ir vērsts vairāk uz citiem, lai piepildītu pasauli ar ko gaišu, pozitīvu. Piedalos daudzos un dažādos projektos, kuros daru savu lietu ar degsmi, nepamanu, kā diena tiek saplānota, pārpildīta. Es nepārtraukti kur skrienu, bet, ja veltu kādam laiku, tad tā ir simtprocentīga uzmanība, man nepatīk darīt lietas virspusēji un pavirši. Ja kur atrodos, tad esmu tur un ar tiem cilvēkiem par visiem simts procentiem,» tā Anita.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu