Kristīne Teilāne uztetovē sev trusi no stāsta «Alise Brīnumzemē» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jauno rakstnieci Kristīni Teilāni var nosaukt par multimākslinieci, kaut gan viņai pašai šis apzīmējums saistās ar «bezdarbnieka» statusu, tomēr viņa gan raksta grāmatas, gan zīmē dizainu bērnu apģērbiem, gatavo ziepes, prot radīt ekoloģiski tīru kosmētiku un pieprot arī tetovēšanas mākslu. Šoreiz gan pati Kristīne dodas pie sava vīra Agra Krūmkalna uz tetovēšanas salonu, lai papildinātu tetovējumus, kuri rotā viņas roku.

Joprojām Kristīnes Teilānes roka nav pabeigta, tik īsā laikā to nav iespējams izdarīt, turklāt rakstniece nekur nesteidzas un tetovējumus, kuri rotās viņas roku, izvēlas nesteidzoties.

«Protams, būs vēl tetovējumi, vēlos, lai zīmējumi uz rokas izskatās pabeigti un sasaistīti vienā sižetā. Nekādas mirkļa idejas, netetovēju, gaidu īsto ideju,» skaidro Kristīne.

Kristīnes roku rotā viņu iedvesmojoši cilvēki, viss ir izpildīts melnbaltās krāsās, jo sievietei nepatīk, ka krāsainiem tetovējumiem citreiz ir grūti pieskaņot apģērbu.

«Man ir uztetovēts meksikāņu mākslinieces Frīdas Kalo portrets, viens no maniem iecienītākajiem bērnības rakstniekiem - Edgars Alans Po un mans pašportrets, kurš atrodas starp šiem iedvesmas avotiem. Pašportretā esmu attēlota ar punktotu plīvuru pāri sejai. Nu šiem tetovējumiem ir pievienojies trusis no «Alises Brīnumzemē», stilistiski veidots kā zīmējums no pirmā grāmatas izdevuma - senlaicīgas gravīras stilā,» stāsta Kristīne.

Kristīnei patīk mistika, avangards apvienojumā ar smalkuma šarmu. Viņai patīk sasaistīt izteiksmīgus cilvēku portretus ar mežģīnēm, pērļu rakstiem, ļoti patīk viss senlaicīgais – pasakas, kaligrāfija un faktūras.

«Manu tetovējumu autors ir mans vīrs Agris Krūmkalns, tikai viņam uzticu savas idejas un nepieļauju, ka ir iespējams neizdošanās moments, tādi pastāv tikai ejot pie tiem, kuri nav profesionāļi savā lauciņā,» tā Kristīne.

Arī pati Kristīne ar tetovēšanas aprīkojumu un krāsām ir labi pazīstama - jau četrus gadus arī viņa pilnveidojas tetovēšanas mākslā un kādreiz sapņo sasniegt vīra līmeni šajā mākslā.

«Pilnveidoju savas prasmes katru nedēļu, ļoti patīk smalki darbi, zīmēt mežģīnes, dažādas sīkas detaļas. Patīk viss, kas saistīts ar sīkumiem, tāds «juveliera» darbs. Mans rokraksts ir diezgan pieprasīts, jo bez piepūles varu atkārtot jebkuru rokrakstu no grāmatas, tas tāpēc, ka vienmēr piestrādāju pie detaļām, esmu apguvusi kaligrāfiju kopš agras bērnības - mūsu ģimenē bija svarīgi, lai ir izkopts rokraksts,» talantus atklāj Kristīne.

Kristīne zina, ka daudzi uzskata tetovējumus par vulgaritāti, viņasprāt, tad jau viss ir vulgaritāte, sākot ar krāsotiem matiem, nagiem, mākslīgajiem nagiem.

«Katram savs, bet par tiem, kuriem nepatīk tetovējumi, kuri šausminās par to, kā cilvēki ar tetovējumiem izskatīsies vecumdienās, es nedomāju, bet novēlu, lai viņi lieliski izskatītos savās vecumdienās bez tetovējumiem,» smejas Kristīne.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu