Dziedātāja Yana Kay ar triumfu prezentē savu pirmo gleznu izstādi (75)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

29.aprīļa vakarā restorānā «Dārzs» viena no skaistākajām, talantīgākajām Latvijas dziedātājām, dziedātāja Yana Kay prezentēja savu pirmo gleznu izstādi ar nosaukumu «Anima viva».

Dziedātāja, dziesmu autore Yana Kay 29. aprīļa vakarā ikviena acīs parādījās pilnīgi citā, jaunā ampluā. Mūziķe parādīja citu daļu no savas mākslinieciskās pasaules, prezentējot vairāk nekā divdesmit savas gleznas, kuras apkopotas ar nosaukumu «Anima viva», kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē - dzīvā dvēsele.

Daudzi viesi uz izstādi nāca skeptiski noskaņoti, domājot, ka šis būs kārtējais pasākums, kurā sabiedrībā pazīstams un iemīļots cilvēks vēlas piesaistīt uzmanību, bet, tiklīdz krita baltais pārvalks, kurš sedza mākslas darbus, viesu domas mainījās.

Gleznas lieliski parādīja mūziķes gleznošanas spējas, darbu dziļumu, kuros bija iespējams saskatīt sākumu, iztirzājumu un kulmināciju, arī gleznas izstādē bija izkārtotas pēc šāda principa.

Yana Kay glezno abstrakcijas, emocijas, neliekuļojot, izvairoties no apkārtceļiem, bet parādot visu tieši un saprotami. Viesi gleznu izstādi apskatīja vairākkārt, tik ļoti gleznas aizrāva klātesošos.

«Gleznas ir tapušas trīs gadu intervālā, te ir aptuveni puse no maniem darbiem, otra puse ir kādam uzdāvināta, tās parāda manu dvēseli, manu dzīvi, manu mākslu. Mūzika vienmēr būs primārā, bet šis ir veids kā apskatīt citu pusi no manas radošās pasaules,» stāsta Jana.

Dziedātāja Yana Kay, tērpusies skaistā, sarkanā kleitā, pati personīgi sagaidīja un pavadīja ikvienu viesi, liekot tam justies svarīgam un gaidītam.

Pasākumu apmeklēja dziedātāji Markus Riva un Niko, uzņēmēja Santa Kola, blogere Alīna Kellere, zīmola «Glam deco» dizainere Māra Dzirkale, modes žurnāliste Kristīne Gnatjuka, Gunta Līdaka un dizainere Indra Salceviča.

Viesi dāvāja māksliniecei ziedus, dāvanas, izteica komplimentus, un tas mūziķei lika justies kā dzimšanas dienā, tas ir tikai normāli, jo savu dzimšanas dienu Yana Kay nosvinēja pavisam nesen - 20.aprīlī.

Viesiem bija iespējams baudīt īpašas restorāna šefpavāru veidotas uzkodas, kā arī iedzert garšīgu, vasarīgu dzērienu par godu mākslinieces panākumiem un talantam.

Visiem par pārsteigumu izrādījās, ka fonā skanošā mūzika itāļu valodā ir dziedātājas albums «Anima viva», kuru ikviens viesis varēja ņemt uz mājām kā piemiņu no pasākuma un dziedātājas, tādā veidā uz mājām aiznesot daļu viņas sirds siltuma.

Interesanti ir tas, ka disks neatradās tipiskā kartona vai plastmasas vāciņā, bet vāciņš bija veidots no gleznošanai paredzētā audekla.

Saņemot diskus, viesi stājās rindā, lai iegūtu Yanas Kay autogrāfu un laba vēlējumus.

Mākslas darbu Izstādi restorānā «Dārzs» būs iespējams aplūkot visu nākamo mēnesi.

Komentāri (75)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu