Ārberga, Duļevska un Patmalniece no smalkām dāmām ātri pārtapa virtuves pavēlniecēs (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tveicīgajā jūlija ceturtdienas pievakarē, kad daudzi rīdzinieki bija devušies atpūtas gaitās, bija ceļā uz pozitīvām izklaidēm ārpus metropoles, pašā Vecrīgas sirdī, 3 pavāru restorānā «Tam labam būs augt» notika možs un atraktīvs kulinārās baudas vakars un meistarklase, uz kuru viesus pulcēja «KG GROUP», Baltijā lielākā pārtikas ražošanas uzņēmumu grupa.

Ar kulinārijas noslēpumiem viesus priecēja šefpavārs Ruslans Bolgovs, kura uzraudzībā Binnija Ārberga, Jana Duļevska un Elita Patmalniece no smalkām dāmām ātri pārtapa virtuves pavēlniecēs, katra pagatavojot kādu īpašu ēdienu un izmantojot «KG Group» produkciju.

Pirmā ēdienu pagatavoja Jana, taču viņas recepte neparedzēja ēdiena cepšanu, dodot laika handikapu pār sāncensēm.

Par pasākuma saviesīgo noskaņu rūpējās Egils Zariņš un mūziķu kameransamblis, bet saviesīgās sarunās par «KG Group» produktiem un dažādiem «īpašās vistas» pagatavošanas «knifiem» grima sabiedrībā populāras personas. Viņu vidū bija gan politiķi, gan mākslinieki un citas prominences. Nopietni virtuves paraugdemonstrējumos noraudzījās ekspremjers Valdis Birkavs ar kundzi Marinu Dianovu, Māris Gulbis, TV leģenda Žaklīna Cinovska, multimākslinieks Artis Dzērve, pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa, miljonāre Svetlana Loeva ar meitu Kristīni.

Mazliet vēlāk Elita Patmalniece atklāja, ka vistas gaļu gatavo labprāt, gan cepeškrāsnī, gan uz grila. Elitas Patmalnieces vistas receptei nepieciešamās izejvielas:

vistu spārniņi,

rozīnes,

kurkuma,

kanēlis,

ķiploks,

medus,

citrons.

Pamarinē, cep cepeškrāsnī.

Māksliniece uzsvēra, ka izvēlas tikai svaigus produktus, kurus labprāt pati gatavo.

Kad kādā pārtraukumā Žaklīna Cinovska devās ārā, pie Zviedru vārtiem nodoties vakaram un telefonsarunai, iztraucēta šajā nodarbē, viņa nedusmojās, bet padalījās vērīgumā: atsevišķus «KG Group» produktus viņa jau manījusi dažu veikalu plauktos.

Jānis Vaišļa dalījās savu ceļojumu laikā Okeānijā noskatītā gaļas pagatavošanas metodē, kuru parasti izmanto veselas cūkas pagatavošanai, bet tā lieliski noder arī tītara vai vistas izcepšanai «lauka apstākļos»: veselu vistu ievīsta palmu lapās, ieliek bedrē un virsū saliek akmeņus. Tad virs krāvuma sakur uguni un ļauj karstajiem akmeņiem sildīt cepeti. Viss noslēpums ir lēnā un ilgā gatavošanā, kurā produkts padodas īpaši sulīgs un mīksts.

Egila Zariņa iecienītā vista parasti tiek gatavota cepeškrāsnī:

vistas fileja,

ķiploki,

medus,

sinepes.

Vistu ierīvē ar saspiestiem ķiplokiem un medu, šeit ļoti labi iederoties arī sinepes. Vēl Egils Zariņš iecienījis jogurta marinādi, bet īpašu efektu viņš māk panākt, vistai pievienojot biešu sulu, kas maina ēdiena krāsu uz sulīgi sarkanu, šis vizuālais triks ietekmējot arī garšas nianses.

Vakara galvenais notikums bija Ruslana Bolgova četru ēdienu vakariņas, ko ievadīja īsa produktu un to priekšrocību prezentācija. Kā pirmais ēdiens tika pasniegta makaronu zupa Āzijas gaumē, kura tapa no «KG Group» ātri pagatavojamo nūdeļu paciņām «Dorea», kuru sastāvā nav nekādu konservantu un garšas pastiprinātāju.

Zupas dekors bija saistīts ar viesus uzjautrinoša konkursa jautājumu, proti: kādi ziedi bija šajā zupā? Pareizā atbilde bija – tulpes, jo patiešām zupa tika pasniegta ar vistas spārniņa tulpīti, kas ir vēl viens no īpašajiem «KG Group» produktu jaunumiem.

«Prosecco» vīns bija īsti atbilstošs laikam un vietai, un vakars turpinājās ar vistas gaļas ruletītēm ar tagliatelli makaroniem ar biešu garšu, ko papildināja viegli apgrauzdēts Parmas šķiņķis. Vīna glāzēs vieglo itāli aizstāja ne mazāk vasarīgais vācu «Riesling», un trešais ēdiens bija vienkāršs un reizē ģeniāls. Vistas šķiņķīši ar bulguru un carbonara mērci ar vaniļas garšu. Neparastais garnējums bija grūts uzdevums vakara dalībniekiem, bet Ruslans drīz vien atklāja, ka ceļā uz Rīgu viņu pārsteidzis ziedošs griķu lauks, nepazīstamie ziediņi bija mūsu pašu laukos nesen saplūkti griķu ziedi.

Gardo ēdienu un plašās kulinārās informācijas raisīto omulīgo sāta sajūtu pilnībā nostiprināt palīdzēja deserts. Tā pamatā bija divi «KG Group» ražoto īpašo miltu maisījumu veidi, no kā tapa balts un brūns keksiņš. No miltu maisījuma gatavotais kekss bija mīksts un gards, ko nodrošina īpašā maisījuma recepte, bet piedevās šoreiz bija šokolāde, mellenes, upenes, īpaša mērcīte no uzvārītas apelsīnu sulas, izņemta apelsīna mīkstuma, kam pievieno dedzinātu brūno cukuru, ķiršus un kanēļstandziņu, kuru tikai īsu brīdi tur mērcē un tad izņem. Kā skaists akcents deserta dekorā zaigoja zilās rudzupuķes.

Ko no «KG Group» produktiem gatavoja Binnija Ārberga, Jana Duļevska un Elita Patmalniece?

Binnija gatavoja grauzdiņus ar tartara mērci:

Maize, cepta no īpašā «KG Group» baltmaizes miltu maisījuma. Vidēja biezuma šķēles viegli apgrauzdē tosterī.

Mērce:

majonēze,

ķiploks,

smalki sagriezts zilais sīpols,

marinēts gurķis,

vārīta ola.

Elita «uzbūra» pankūkas, kuru pamatsastāvdaļa arī bija no īpašo miltu maisījumu sortimenta, šis maisījums paredzēts speciāli pankūkām.

Izejvielas:

pankūku miltu maisījums, 375 g,

aptuveni ½ litrs piena,

apelsīns,

konjaks, 40 g,

saldējums.

Apelsīnam izspiež sulu, izņem mīkstumu un kopā ar konjaku un saldējumu pievieno gatavajām pankūkām.

Jana Duļevska «3 pavāru» restorāna virtuvē pagatavoja pastu ar pesto un prossciuto šķiņķi

Tam nepieciešams:

«KG Group» pasta,

svaigs baziliks,

tējkarote apgrauzdētu ciedru riekstu,

šķipsniņa sāls,

melnie pipari,

60 ml olīveļļas,

ķiploka daiviņa.

Visu pārkaisa ar sadrupinātu prossciuto šķiņķi.

«KG Group» piedāvā arvien jaunus no vistu gaļas gatavotus produktus, kuri savas daudzveidības un kvalitātes dēļ ir iekarojuši stabilu vietu pārtikas produktu tirgū. Piedāvātajā pusfabrikātu sortimentā ietilpst no vistas gaļas pagatavoti marinēti produkti. «KG Group» ražo arī miltus un miltu izstrādājumus, makaronus ātrai pagatavošanai un auzu pārslu brokastu putras, un mājdzīvnieku pārtiku.

«KG Group» saknes ir meklējamas 1890. gadā, kad tika sākta Kauņas dzirnavu celtniecība. Laika gaitā apvienojot pārtikas ražošanas uzņēmumus, «KG Group» ir izveidojies par lielu un plaukstošu uzņēmumu ar vairāk nekā 3100 darbiniekiem.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu