Linda Leen atklāj, kā lieliski pagatavot sēnes (27)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Rudens ir sēņu laiks, šajā rudenī Latvijas mežos ir novērojama sēņu pārpilnība, nepilnas stundas laikā iespējams salasīt pilnus grozus ar skaistām, lielām baravikām. Arī slavenības dodas sēņot un gatavo sēnes pēc īpašām receptēm.

Dziedātāja Linda Leen savā portāla «Facebook» profilā parādījusi gan savām rokām salasītās sēnes, gan arī sēņu pagatavošanas recepti.

Mūziķe savas lasītās sēnes gatavoja kopā ar rīsiem un izveidojusi lielisku baraviku risoto.

Foto: Facebook

«Olīveļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst zeltains, pievieno sasmalcinātas baravikas, šķipsnu timiāna, rozmarīna, jūras sāli un mazliet svaigi maltus piparus,» raksta dziedātāja Linda Leen.

Pēc mirkļa jāpievieno krietna sauja risoto apaļo rīsu; rīsiem kļūstot caurspīdīgiem, jāpielej pusglāze baltvīna.

Foto: Facebook

«Kad vīns izgaro, pastāvīgi maisot, jālej klāt dārzeņu buljons vai vienkārši ūdens, katru reizi tā, lai šķidrums pārklāj tikai rīsu un baraviku masu,» skaidro Linda.

Seko lauru lapas pielikšana, kad rīsi vidū ir vēl mazliet kraukšķīgi, lauru lapa jāņem ārā un jāpievieno šķipsniņa rīvēta «Parmegiano» siera.

«Ēdienam jāļauj minūti atpūsties, un pasniedz ar vidēji piesātinātu baltvīnu,» recepti nobeidz Linda Leen.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu