Dziedātāja Linda Leen svētku laiku pavada Izraēlā, gūstot jaunus iespaidus

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Dziedātāja Linda Leen 2014.gadā daudz ceļoja un guva dažādus iespaidus, arī gada izskaņā māksliniece devās vienatnē uz Izraēlu, lai gūtu jaunas atziņas un redzētu jaunas, interesantas lietas.

Pēdējā laika ieraksti un fotogrāfijas portālā «Facebook» parāda, ka dziedātāja Linda Leen svētku pārdomu laiku pavada Izraēlā, vācot jaunus iespaidus, baudot kultūru.

Dziedātāja par spīti svētkiem uz Izraēlu devās viena pati un sagaidīja svētkus, gan Ziemassvētkus, gan Jauno gadu vienatnē, baudot garīguma pilno atmosfēru.

«Kaut kur aiz augstajām sienām un «bling-bling» egles pirms diviem gadu tūkstošiem nāca pasaulē Jēzus. Kur kādreiz kūtiņa, tagad liela, balta baznīca, tur šonakt ir VISI! Lai gan es nepavisam negribētu būt «visi», šovakar apjukums par to, ka dievkalpojuma vietā esmu ārpusē pie ekrāna ar «svētceļniekiem», kas laukumā izmētājuši glāzes, papīrus un pilnā balsī ar izsaucieniem mēģina kaut ko notirgot vai iepazīties. Tā nu es te stāvu ar garīgo pasauli vienā ausī un laicīgo - otrā un domāju par cilvēku. Un Dievu,» dziedātāja ierakstīja savā portāla «Facebook» kontā.

Toties Jauno gadu Linda sagaidīja tuksnesī, skatoties zvaigznēs un ar lielāko prieku un nepacietību beidzot sagaidot savējo – Kazas gadu. Lai redzētu tādu skatu, māksliniece pārbrauca pāri visai valstij, aptuveni 550 kilometrus un pusceļā ieraudzīja krāteri pašā tuksneša vidū un baudīja parādāmies zvaigznes sarkanajā tuksnesī.

Tāpat māksliniece ir apmeklējusi Raudu mūri, redzējusi, kā zvejnieki velk ārā lomus un mēģina sazināties zīmju valodā. Neiztikt bez pārgājieniem kalnos, Lindas ceļojumu apraksti un fotogrāfijas vienmēr parāda kalnu eksistenci un brīvības sajūtu, tiekot virsotnē.

Linda apmeklēja arī pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados celtu baznīcu vietā, kurā, pēc kristiešu domām, mitinājusies jaunava Marija.

«Sienas rotātas ar neskaitāmiem mozaīku paneļiem ar Marijas un mazā Jēzus attēlojumu, kuras ziedojušas dažādu pasaules valstu katoļu kopienas,» portālā «Facebook» paziņo Linda.

Tāpat Linda arī nesmādēja dažādus eksperimentus ar ēdienu, ēdot pankūkas ar dateļu sīrupu un «labneh» (biezs jogurts no kazas piena). Vai nacionālo ēdienu «muhamar» - garšo pēc piparkūkām ar sīpoliem un vistu. Protams, piedzerot klāt izraēļu «Cabernet», tādā veidā gatavojoties vīna darītavu apmeklējumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu