Par Māras Upmanes–Holšteinas stilisti piestrādā viņas nepilnu gadu vecā meitiņa Ronja

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Viena no spilgtākajām šā gada konkursa «Muzikālā banka» zvaigznēm bija grupas «Astro`n`out» solistes Māras Upmanes-Holšteinas meitiņa Ronja, kurai uz pasākumu līdzi bija vairāk ietērpu nekā pašai mammai. Mazā Ronja bieži vien aizkulišu gaiteņos bija manāma jaunā ietērpā, priecīgi guļot mammas rokās un iepazīstoties ar mūziķiem.

Grupas «Astro`n`out» soliste Māra Upmane-Holšteina atklāj, ka grupa atrodas radošajos mēģinājumos un tiek gatavotas jaunas dziesmas, lai iepriecinātu savus klausītājus.

«Šā gada «Muzikālā banka» bija īpaša, jo pagājušajā gadā šajā konkursā visiem paziņoju, ka mums ar vīru būs bērns, bet šogad, tieši pēc gada, esam šeit jau kopā ar Ronju, kura tik ļoti ātri pieaug,» smaida Māra.

Foto: Nauris Garkaklis

Lai arī, piedzimstot Ronjai, Māra neticēja, ka spēs tik veiksmīgi un viegli atgriezties mūzikas pasaulē, viss ir izdevies, esot kopā ar grupu, koncertējot, sniedzot intervijas, Māra spēj pārslēgties no mammas uz dziedātājas lomu un neuztraukties par Ronju, jo zina, ka meita ir atstāta labās rokās un tiek lieliski aprūpēta.

«Kopā ar Ronju esam izbraukājuši visu grupas «Astro`n`out» koncertu tūri. Tātad Ronja Ventspilī ir jau otro reizi, un izskatās, ka viņai šeit patīk, īpaši patīk atrasties aizkulisēs, kur var satikt citus mūziķus un dabūt dažādus našķus un mantas,» smejas Māra.

Dziedātāja stāsta, ka iesāka lēnām atgriezties mūzikā, kad Ronjai bija 2,5 mēneši un grupa «Astro`n`out» devās uz radošajām nometnēm. Māras vīrs, dziedātājs Goran Gora bija rezervējis brīvu nedēļu, lai tajā laikā varētu būt vienmēr kopā ar meitu.

«Kad piedzima Ronja, grūti bija saprast, ka varu darīt arī ko citu, ne tikai būt kopā ar mazuli, likās, vairāk nepiederu sev, jo ir bēbītis un viss laiks jāvelta bēbim, kurš tik ļoti ir atkarīgs no tevis. Baidījos, domāju, kā tas būs, ka viņu tik ilgi atstāšu kopā ar vīru, bet viss bija lieliski. Ierados tikai uz barošanas reizēm un devos atpakaļ uz radošo nometni, bet vīrs palika kopā ar meitiņu,» pārdomās dalās Māra.

Foto: Nauris Garkaklis

Tieši radošajās nometnēs Māra saprata, ka visu var apvienot, vēlāk sekoja festivāls Lietuvā, līdzi brauca Māras mamma, kura, kamēr grupa uzstājās, viesnīcā izklaidējās kopā ar Ronju.

«Zvanīju mammai un aicināju viņu līdzi uz festivālu, un teicu, ka nedomāju, ka pienāks diena, kad zvanīšu un teikšu – mammu, braucam uz rokmūzikas festivālu. Nu ir pienācis laiks, kad tas atkal ir stilīgi,» smejas Māra.

Mārai ir astoņas auklītes, kuru skaitā ietilpst tikai ģimenes locekļi un draugi, bet jaunā māmiņa neizslēdz iespēju, ja turpināsies tik daudz dažādu radošu darbu, nāksies meklēt arī palīdzību no malas.

«Sestdienās mani no rītiem var dzirdēt «Radio 5» ēterā. No rīta pabaroju Ronju, nolieku viņu gulēt, bet vēlāk, kad runāju pa radio, viņa ar vīru ir piecēlusies un brokastojot klausās manu balsi,» priecājas Māra.

Dziedātāja priecājoties saka, ka mazā Ronja atpazīst gan viņu, gan Goran Goru dziedam, vienmēr ieklausās un smaida. Reiz arī ģimenes draudzene pieskatīja mazo princesi un, lai nomierinātu uzlika fonā Goran Gora albumu, mūzika uzreiz mazo nomierināja.

Foto: facebook.com

«Braucot uz pasākumiem, ņemu līdzi vairākas kleitas, jo vienmēr zinu, ka kaut kas var gadīties. Piemēram, «Muzikālajā bankā» Ronja mani aplēja ar burkānu sulu un vēlāk ar ūdeni, tāpēc ir lieliski, ka meita piestrādā par stilisti un liek vilkt otru kleitu. Ronjai līdzi ir vēl vairāk kleitu, viņai bieži patīk pārģērbties,» smejas Māra.

Māra domā, ka viņas meita būs dejotāja, jo parasti bērni nevēlas darīt to, ko dara vecāki, bet, tā kā abi vecāki ir mūziķi un meitenīte aug mūzikas pilnā vidē, ir likumsakarīgi, ka viņa izvēlēsies kaut ko saistībā ar mūziku.

«Turklāt mums jau no mazotnes ir īpašā miega deja: kad Ronja bija pavisam maziņa, es lēni apļa veida kustībām kustējos mūzikas ritmā ar viņu uz rokām, līdz mazā aizmiga, tagad tētis viņu tur rokās un es dejoju, bet mazā princese smejas,» vakara rituālus atklāj Māra.

Foto: Nauris Garkaklis

Tāpat ar Ronjas mīļāko rotaļlietu zaķīti tiek spēlēts teātris un reizēm arī dziedātas dziesmas, bet tas aktuālāk bija, kad mazā bija pavisam maziņa, jo mammas balss viņu nomierināja un ieaijāja miegā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu