Kašers aicina jauniešus kļūt par «Trakajiem putniem»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mākslinieks Kašers ir viena no Latvijas šovbiznesa radošākajām personām. Kašers ar savu radošumu vēlas dalīties, tāpēc ir nolēmis no septembra atvērt skolu, kurā jaunieši varēs pagūt dažādas radošas lietas, bet pirms skolas ikviens ir aicināts pieteikties «Trako putnu» nometnē.

Kašers kopš šova «O!Kartes skatuve» beigām aktīvi nodarbojas ar pasākumu rīkošanu un vadīšanu. Galvenokārt mākslinieka vadītie pasākumi ir domāti bērniem, Kašers smejoties neslēpj, ka ir vadījis vismaz 1000 bērnu pasākumus.

Radošajai personai ļoti patīk strādāt ar bērniem un jauniešiem, šis fakts arī mudināja Kašeru apsvērt iespējas, kā palīdzēt bērniem atklāt sevī radošumu vai atbalstīt tā izpausmes.

«Pirmā ideja man bija par skolu, bet, tā kā līdz septembrim ir vēl daudz laika un radoši izpausties šajā jomā gribas jau tagad, tāpēc izlēmu par labu nometnei. Nometnes mērķis ir ļaut pašam bērnam apzināties savu radošo garu, ļaut tam izpausties ārpus jebkādiem noteiktiem šabloniem, jo māksla pastāv ārpus robežām. Pats esmu gājis mākslas skolā, to pametu pēc pusotra gada, gribēju sevī atrast mākslu, bez jebkādiem rāmjiem, runām par to, ko drīkst un ko ne,» stāsta Kašers.

Tāpēc arī viņa nometnē un vēlāk skolā jauniešiem būs iespēja rast mākslu sevī un pēc tam to izskolot, ļauties radošumam, nedomājot par dažādiem rāmjiem.

Pats Kašers ir audzis mazliet citā laikā, kad bērni vēl skraidīja pa sētu un tiem bija interesanti pavadīt laiku brīvā dabā vienam ar otru, ne sēdēt pie datora vai telefonā.

«Tehnikas attīstība attīsta prātus, bet radošums paliek mazāk attīstīts, tāpēc gribu dot iespēju attīstīt tās prasmes, par kurām, iespējams, jaunietis pat neapzinās. Plānoju visu pasniegt tik interesanti, ka telefons visu nodarbību laiku paliks somā un neradīs vēlmi tajā ieskatīties,» smejas Kašers.

Jauniešiem nedēļas laikā dažādu speciālistu uzraudzībā būs jāizveido portfolio, kurš nometnes beigās būs jāprezentē gan citiem dalībniekiem, gan saviem ģimenes locekļiem. Jauniešiem būs jāstaigā gan pa mēli, prezentējot tērpus, gan jāstāsta par savu portfolio un lielākajām veiksmēm.

«Kopā mācīsimies batikot, šūt apģērbu, veidot apavu un briļļu aplikācijas, dejosim, gleznosim, veidosim hennas tetovējumus, attīstīsim runas mākslu, apgleznosim stikla glāzes, veidosim plakātus, neiztikt bez matu sakārtojumu apguves, kosmētikas pareiza lietojuma un iejušanās modeļu ādā,» programmu raksturo Kašers.

Ikviens jaunietis var pieteikties nometnei - http://www.trakieputni.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu