Lesbiešu kulta grupa «Betty» radošajā darbnīcā māca stiprināt savu balsi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

18.jūlija pievakarē Kaņepes Kultūras centrā norisinājās Amerikā dzīvojošās grupas «Betty» radošā darbnīca, kuras laikā sievietes centās atraisīt sanākušos cilvēkus, centās tos pozitīvi motivēt un stiprināt to balsis, lai apvienotu personisko spēku un stiprinātu līderismu.

18.jūnija pievakarē Kaņepes Kultūras centrā norisinājās grupas «Betty» meistarklase, grupa kļuva populāra un ir zināma ikvienam LGBT kopienas pārstāvim, pateicoties lesbiešu kulta seriālam «The L Word», kurā tieši grupas «Betty» dziesma skan kā tituldziesma.

Sešdesmit minūšu laikā Elizabete, Eimija un Alisona centās radošās darbnīcas dalībniekiem ar dažādiem uzdevumiem, mūziku un pozitīvismu palīdzēt stiprināt to balsis, lai apvienotu personisko spēku un spētu kā līderi darboties gan dažādās LGBT apvienībās, gan vienkārši virzīties pa dzīvi pozitīvāk un spēt pārliecinoši runāt, izteikt viedokļus.

Grupa «Betty» aktīvi darbojas jau no 1986. gada un uzskata par lielisku dāvanu iespēju ceļot un stāstīt dažādu valstu iedzīvotājiem tās lietas, kuras viņām liekas būtiskas. Sievietes iestājas par cilvēku tiesībām, dzīves kvalitāti un LGBT kopienas darbību un pieņemšanu sabiedrībā.

Dziedātājas vēlas vecināt pozitīvas pārmaiņas pasaulē, lai to izdarītu, viņas iesaka ikvienam dzīves laikā pārliecināt piecus cilvēkus par tām lietām, kurām tici, jo, jau to izdarot, tu veic pārmaiņas pasaulē un to maini uz pozitīvo pusi.

«Betty» radošās darbnīcas laikā izpildīja pāris savus lielākos hitus, kuri tikai paspilgtināja ziņojumu, kuru viņas centās nodot meistarklases laikā.

Mūziķes piedāvāja trīs soļu motivācijas uzdevumus, pirmais solis bija uzrakstīt uz lapas savu vārdu un trīsdesmit sekunžu laikā zem katra vārda burta pierakstīt klāt to, kas pirmais ienāk prātā, vēlāk dalībniekiem bija iespējams publiski nolasīt izpildīto uzdevumu. Vienīgais noteikums - lietām jābūt pozitīvām.

Sekoja otrs uzdevums – uzrakstīt uz lapas pozitīvās lietas, kuras visvairāk tevi uztrauc un interesē pasaulē, vēlāk šāds ziņojums bija jānodzied vai jānorepo, jo dziedāšana rada pozitīvismu un šādiem ziņojumiem vienmēr ir jānāk ar pozitīvisma devu.

Trešais solis bija pareiza elpošana caur diafragmu, koncentrēšanās, kas palīdz iegūt mieru un tas veicina iekšējā spēka rašanos.

Semināra beigās notika kopīga sadziedāšanās un ikvienam bija iespēja iegādāties grupas «Betty» diskus, iegūt autogrāfus, kopā nofotografēties.

Grupu 19.jūlija vakarā klupā «One One» būs iespējams redzēt uz skatuves Eiropraida sieviešu ballītes ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu