Liene Greifāne aicina apmeklēt īpašu koncertu un tādā veidā palīdzēt bērniem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

6. decembrī 17.00 kultūras pilī «Ziemeļblāzma» norisināsies «Riga Simphony» noslēguma koncerts, no kura visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Piejūras internātpamatskolas audzēkņu attīstībai, kuru veicinās reitterapija ar zirgiem.

Koncerts ir pirmais lielais pasākums, kurā Liene Greifāne ir režisore, līdz šim dziedātāja ir bijusi režisore saviem pasākumiem, koncertiem, bet nekad ne tādiem, kuros piedalās vēl citi mākslinieki.

«Šis ir liels darbs, kurā ir daudz pienākumu un šķēršļu, kuri ir jāpārvar. Daudzas lietas jāatrisina, sākot ar gaismām, ko izvēlēties, skatuves noformējumu, mūziku un, protams, māksliniekiem. Man ir prieks palīdzēt Jeļenai Švilpei organizēt noslēguma koncertu, jo viņa ir ļoti sirsnīgs, emocionāls un dvēselisks cilvēks. Viņa nekad nedomā par biznesu, viņa visu dara no sirds un vēlas palīdzēt ikvienai mazai sirsniņai sevi parādīt uz skatuves un ļaut paspīdēt,» stāsta Liene.

Liene piemetina, ka šī akcija nav kā citas akcijas, kuras ir veidotas tikai ar mērķi saziedot līdzekļus. Šis ir konkursa noslēguma koncerts, no kura līdzekļus Jeļena Švilpe ir nolēmusi ziedot cēlam mērķim.

«Tā vietā, lai viņa pirktu skaņas, skatuves, gaismas, viņa katru gadu šo naudiņu labprāt atdod bērniem, kuriem tā no tiesas ir vajadzīga. Man no tiesas gribas noņemt cepuri viņas priekšā, un tieši tāpēc es viņai gribu palīdzēt, jo šis cilvēks ir to pelnījis, tāpat kā to ir pelnījuši bērni, kuri saņems palīdzību,» nosaka Liene.

Konkursa pirmajā daļā vienmēr tiek aicinātas uzstāties Latvijā iemīļotas zvaigznes. Katru gadu koncerts ir mainīgs un interesants. Šogad koncerts būs īpašs ar to, ka otrajā daļā 45 minūtes uzstāsies pasākuma mūza Ilona Bagele.

«Ilona ir sirsnīga un atvērta būtne, kura ar savu balsi un mīlestību piepilda visas koncertzāles un skatuves,» Ilonu raksturo Liene.

Liels prieks, ka koncertā gatavi piedalīties arī tādi mūziķi kā Aija Andrejeva, Samanta Tīna, Roberto Meloni, Sabīne Berezina, Lana Švilpe un arī daži ārvalstu viesi.

«Koncerts katru gadu notiek tieši gada beigās, ir bijusi doma to pārcelt uz vasaru, taču parasti vasaras ir tik piesātinātas ar pasākumiem, ka nevienam negribas uzņemties lielo organizēšanu vai piedalīšanos tieši vasaras mēnešos. Ziemassvētku laiks jeb decembris ir laiks, kad cilvēki ir izslāpuši pēc kultūras pasākumiem, kad cilvēkiem ir vēlme ceļot un baudīt mākslu. Tieši tāpēc konkursa noslēguma koncerts ir decembrī,» tā Liene.

Liene cer, ka koncerts apmeklētājiem patiks, un vēl vairāk viņa cer, ka izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus Piejūras internātpamatskolas audzēkņiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu