Rīgas mērs un sabiedrībā pazīstamas personas atgriežas bērnībā, spēlējot «klasītes»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Latvijas iedzīvotāju mīļākā pagalma spēle ir paslēpes, noskaidrots iniciatīvas «Mīļākā pagalma spēle Latvijā» balsojumā. Otrajā vietā ierindojusies tautas bumba, savukārt trešajā – lecamās gumijas. Vakar, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, iecienītākās spēles atklātas vairākos Rīgas parkos un būs pieejamas visu vasaru bez maksas. Tas darīts, lai aicinātu vecākus pavadīt vairāk laika ar bērniem un veicinātu aktīvu atpūtu svaigā gaisā.

Lai to paveiktu, četros Rīgas parkos no jūnija sākuma izvietotas krāsainas un bērniem saistošas pagalma spēles, kas pieejamas visu vasaru bez maksas. Lucavsalā bērnus priecēs «klasītes», kuras zīmējis mākslinieks Dainis Rudens, un «klusie telefoni». Ziedoņdārzā, blakus basketbola groziem, pieejama lielākā no spēlēm – košs «tautas bumbas» laukums. Ģimeņu iecienītajā Mežaparkā uzzīmēta «jūra bango», savukārt Vērmanes dārzā – «augstāk par zemi».

«Bērnībā mēs, mazie rīdzinieki, spēlējāmies pagalmos, un īpaši man patika kvadrāti. Tāpēc ir prieks redzēt, ka tiek atklātas īstas spēles, jo pagalmos patiešām notiek daudz kas interesants. Ticu, ka šī iniciatīva palīdzēs bērnus vārda vislabākajā nozīmē dabūt pagalmos, kur viņiem būs iespēja spēlēties un atrauties no tehnoloģijām,» atklājot klasītes Lucavsalā, stāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Arī pats Rīgas mērs kopā ar kundzi Ivetu, modeli Unu Gavari, televīzijas personību Annu Rozīti, šova «Latvijas princese» uzvarētāju Katrīnu Puriņu, dizaineri Daci Krieviņu-Bahmani ne tikai vēroja bērnus spēlējam jauno spēli, bet paši centās atcerēties no bērnības aizmirstās «klasītes».

Vislabāk tas izdevās Unai Gavarei, kura neslēpa prieku, atgūstot bērnībā iegūtās prasmes, atzīstot, ka šādas spēles ir kā riteņbraukšana, ja to proti, nekad neizdosies aizmirst.

Vēl pēc pasākuma oficiālās daļas slavenības kopā ar bērniem nesteidzās mājup, bet uzkavējās, lai izbaudītu parka un jaunās spēles burvību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu