Reperis «50 Cent» pēc bankrota kārto parādus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Reperis «50 Cent», kura kādreizējais ekstravagantais dzīvesveids sabruka pēc neveiksmīga biznesa darījuma un kāda seksa ieraksta tiesas prāvas, trešdien saņēma tiesas apstiprinājumu izkļūšanai no bankrota.

Konektikutas tiesa apstiprināja «50 Cent» pieteikumu turpmākos piecus gadus kreditoriem samaksāt aptuveni 23,4 miljonus dolāru.

Tiesneses Annas Nevinsas apstiprinātajā plānā minētie kreditori, kuri sastāda 99,5 procentus no visām prasībām pret reperi, piekrita norunai.

Reperis, kurš vislabāk atpazīstams pēc sava studijas ieraksta un filmas «Get Rich or Die Tryin», pagājušajā gadā pieteicās bankrotam neilgi pēc zaudēšanas tiesas prāvā par seksa ierakstu.

2008.gadā uzņemtajā videoierakstā redzama Lastonija Levistone, kas iesniedza prasību Ņujorkas tiesā par video publicēšanu bez viņas piekrišanas.

Videoieraksts «50 Cent» rīcībā nonāca 2009.gadā, kad viņam bija nesaskaņas ar konkurējošu reperi Riku Rosu, kuram tolaik bija attiecības ar Levistoni. Ierakstu «50 Cent» nodevis Levistones bijušais draugs Moriss Merijs, kurš arī redzams videoierakstā.

«50 Cent» seksa video papildinājis ar aizskarošiem komentāriem un ievietojis internetā, kur tas plaši skatīts.

Levistone tiesā pieprasīja 20 miljonu dolāru kompensāciju no repera par videoieraksta publiskošanu bez viņas piekrišanas un par nodarīto morālo kaitējumu.

Tiesa piesprieda «50 Cent» samaksāt septiņus miljonus dolāru lielu kompensāciju, taču saskaņā ar vienošanos par bankrotu «50 Cent» maksās tikai sešus miljonus.

Lielākā sūdzība pret reperi bija par neveiksmīgu austiņu biznesa ideju no «Sleek Audio» investoriem.

Pēc vienošanās viņš piekrita maksāt vairāk nekā 17,5 miljonus dolāru.

Saskaņā ar vienošanos «50 Cent» piekrīt kreditoriem uzreiz samaksāt 7,4 miljonus dolāru skaidrā naudā, taču atlikušo summu sagādāt, pārdodot savu Konektikutas villu, kas reiz piederēja bokserim Maikam Taisonam.

Piesakoties bankrota aizsardzībai, «50 Cent» tiesai atklājis, ka viņa izšķērdīgais dzīvesveids ir tikai izrāde un ka viņš pat aizņemas dārgas rotaslietas, kuras pēc nēsāšanas atdod atpakaļ.

2007.gadā «50 Cent» nopelnīja aptuveni 100 miljonus dolāru, kad pārdeva savas akcijas uzlabotajā ūdens dzērienā «VitaminWater».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu