Producentu kompāniju soda par Harisona Forda negadījumu uzņemšanas laukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu producentu kompānijai uzlikta 1,6 miljonu sterliņu mārciņu (1,9 miljonu eiro) sodanauda par nesekošanu drošības noteikumiem filmas «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») filmēšanas laukumā, kā rezultātā amerikāņu aktieris Harisons Fords savainoja kāju.

Kinostudijas «Disney» sastāvā esošā kompānija «Foodles Production (UK) Ltd» atzina vainu divos punktos par veselības un drošības noteikumu pārkāpumiem. Spriedums tika nolasīts tiesā Bakingemšīrā.

Skatītāju iemīļotā varoņa Hana Solo atveidotājs Fords uzņemšanas laukumā savainoja kāju ar metāla durvīm. Negadījums notika 2014.gada jūnijā «Pinewood» studijā Londonā, kur kinolente tika uzņemta.

Tolaik 71 gadu veco Fordu ar helikopteru nogādāja slimnīcā, kur viņam tika veikta operācija.

Pēc Forda negadījuma filmēšana tika uz laiku pārtraukta.

Durvis bija tikpat smagas kā neliela izmēra automašīna, atzina Lielbritānijas Veselības un drošības administrācija (HSE), kura ierosināja lietu pret producentu kompāniju.

«Šo negadījumu varēja paredzēt,» sacīja HSE pārstāvis. «Uzņemšanas laukuma risku novēršana ir nepieciešama, lai pasargātu aktierus un uzņemšanas komandu neatkarīgi no tā, cik tie ir slaveni, un lai aizsargātu industrijas reputāciju.»

«Star Wars: The Force Awakens» globālie kases ieņēmumi no biļešu tirdzniecības kinoteātros pārsniedz divus miljardus ASV dolāru (1,8 miljardus eiro). Tā ir trešā pelnošākā filma kino vēsturē pēc režisora Džeimsa Kamerona darbiem «Avatar» («Avatars») un «Titanic» («Titāniks»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu