Aktieris seriāla «Troņu spēles» radītājiem pārmet rasismu!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nigēriešu izcelsmes britu aktieris Deivids Ojelovo populārā fantāzijas seriāla «Game of Thrones» («Troņu spēle») veidotājiem pārmetis to, ka melnādainie varoņi tajā spēlē tikai otrā plāna lomas.

«Fakts, ka viņi attēlo etniskās minoritātes, nozīmē, ka tām ir vieta arī nozīmīgākās lomās,» uzskata vēsturiskās filmas «Selma» aktieris. «Jo tādā gadījumā tā nav tikai balto pasaule, kurai vajadzētu sižetā pamatotu iemeslu tādai būt.»

«Tajā tiek iesaistīti cilvēki ar atšķirīgu ādas krāsu, tāpēc tas ir apzināts lēmums, ka viņi ir otrā plāna lomās, nevis stāsta centrā. Pat tad, ja sižetā kaut kādu iemeslu dēļ šie cilvēki ir pakļautā pozīcijā vai arī kā citu varoņu palīgi, tas nenozīmē, ka viņiem nepienākas pastāvīgi sižeta atzari,» turpina Ojelovo.

«Tādam seriālam nav attaisnojuma, kāpēc tumšādaini varoņi nav nozīmīgākās lomās,» viņš uzskata.

Ojelovo norāda, ka līdzīga problēma esot vēl citos seriālos. Kā piemēru viņš min zinātniskās fantastikas seriālu «Dr Who», kurā ik pēc dažiem gadiem mainās galvenā varoņa - laika pavēlnieka - tēlotājs, ko, pēc Ojelovo domām, varētu spēlēt sieviete vai aktieris ar tumšāku ādas krāsu.

«Manuprāt, nekas šim varonim neliek vienmēr būt gaišādainam vīrietim,» norāda 40 gadus vecais aktieris. «Daudzi man nepiekritīs ieraduma dēļ, taču es uzskatu, ka no scenāristu skatupunkta seriāls neko nezaudētu.»

Tikmēr Ojelovo uzslavēja melnādainā aktiera Džona Bojegas izraudzīšanos svarīgai lomai režisora Dž.Dž.Abramsa zinātniskās fantastikas filmā «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas»).

Kā jau ziņots, gada sākumā ASV Kinoakadēmija izpelnījās skarbu kritiku par to, ka aktiermākslas kategorijās otro gadu pēc kārtas nebija izvirzīts neviens tumšādains aktieris, kas atspoguļo situāciju kino industrijā.

Tas ierosināja tvitera mirkļbirku «#OscarsSoWhite» («Oskari ir tik balti») un vairāku aktieru atteikšanos piedalīties ceremonijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu