Sabiedrībā pazīstami cilvēki fotoizstādē iedvesmo rūpēties par savu miegu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

No šīs nedēļas līdz pat 7.janvārim tirdzniecības parkā «Alfa» ikviens interesents var apskatīt naksnīgajos toņos ieturēto fotoizstādi «Kad nenāk miegs...». Fotogrāfijās redzamas 11 sabiedrībā pazīstamas personas, kuras iedvesmo, kā reizēs, kad miegs kavējas, nodarbināt sevi, nomierināt prātu un noskaņoties miegam.

Foto: Publiciātes foto

Fotogrāfijās redzami gan māksliniece Ieva Bondare, aktrise Ieva Florence, pasākumu vadītāji un TV personības Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš, gan psihoterapeite Aina Poiša, viesnīcas «Hotel Roma» vadītāja Linda Abu Meri un modes blogere, fotogrāfe un sociālo tīklu eksperte Agnija Grigule.

Ko darīt reizēs, kad miegs kavējas, iesaka arī šefpavārs Raimonds Zommers, TV raidījumu un pasākumu vadītājs Mārtiņš Kapzems, pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, kā arī mūziķis un TV personība Ansis Klintsons.

Foto: Publiciātes foto

Fotoizstāde tiek īstenota sociālās kampaņas «Labs miegs – labai veselībai» ietvaros. Fotogrāfiju mērķis ir pievērst uzmanību kvalitatīva miega nozīmei cilvēka dzīvē un iedvesmot sabiedrību rūpēties par savu miegu.

Ikdienā var nākties saskarties ar dažādām satraukuma pilnām situācijām, kuru rezultātā vakaros var rasties grūtības iemigt. Tādēļ ir labi, ja ir kāda nodarbe, kas palīdz novirzīt domas pozitīvā gultnē un noskaņoties miegam. Taču, ja grūtības iemigt ir regulāri un ilgstoši (vairāk nekā trīs nedēļas!), noteikti ir jāvēršas pie ārsta.

Foto: Publiciātes foto

Viena no izstādes dalībniecēm – psihoterapeite Aina Poiša par savu fotogrāfijā redzamo aktivitāti – mandalu krāsošanu teic: «Ļaušanās roku kustībai ir ļoti patīkama un relaksējoša nodarbe. Tas ir arī daudz lietderīgāk pavadīts laiks nekā vienkārša ticība brīnumam, ka bezmiegs pāries pats no sevis. Miegs ir miers, bet bezmiegs mūs piemeklē tad, kad pietrūkst iekšējā miera.»

Savukārt Lelde Lietaviete par savu un Aivja Ceriņa fotogrāfiju, kurā viņi redzami, spēlējot galda spēli «Dženga», stāsta: «Mūsu ikdiena ir tikpat azartiska, cik paši, gan dienā, gan naktī. Galda spēle «Dženga» brālīgi dala vietu uz naktsgaldiņa ar grāmatām, lai bezmiega naktīs mūs varētu iepriecināt.»

Foto: Publiciātes foto

Materiāls sagatavots sociālās kampaņas «Labs miegs – labai veselībai» ietvaros. Neviens no fotoizstādes dalībniekiem necieš no hroniska bezmiega.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu