Atklājies, kāpēc Natālijas Portmanes vīrs pameta Parīzes Operas baleta trupas direktora amatu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2016.gada sākumā aktrises Natālijas Portmanes vīrs, horeogrāfs Bendžamins Milpjē paziņoja, ka pamet darbu Parīzes Operā, kur bija baleta trupas direktors. Aizejot no darba, slavenais horeogrāfs teica, ka pieņēmis šādu lēmumu, jo vēlas iesaistīties dažādos projektos, paplašināt redzesloku. Tikai pirms pāris dienām kļuva zināms, ka Bendžamins pametis darbu vadības rasistisko uzskatu dēļ.

Gada izskaņā horeogrāfs atklājis patieso iemeslu, kāpēc pametis dabu Parīzes Operā: izrādās, viņš nav bijis mierā ar operas vadības rasistiskajiem uzskatiem.

Izdzirdot sarunu, ka darbā nevar pieņemt afroamerikāņu dejotāju, jo viņa novirzīs uzmanību no citiem dejotājiem, būdama pārāk tumša, horeogrāfs aizdomājies un sapratis, ka operā viņam nav vietas.

Apdomājot dzirdēto sarunu un apzinoties, ka afroamerikāņu dejotāja bijusi talantīgāka par vairumu uzņemto dejotāju, Milpjē sapratis, ka, paliekot Operā, viņš netieši atbalsta un ir vienisprātis ar vadību.

Horeogrāfs vadīja Parīzes Operas baleta trupu nepilnus divus gadus.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu