Pēc Maira Brieža uzvaras mainījusies arī viņa māsas dzīve

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Boksera Maira Brieža māsa Santa Briede pastāstījusi, ka pēc lielās brāļa uzvaras mainījusies arī viņas dzīve – tagad ļoti daudz cilvēku vēlas kļūt par viņas draugiem un mēģina iegūt bezmaksas labumus.

«Pēkšņi uzradās ļoti daudz draugu, kuri pirms Maira cīņām raksta man vēstules un prasa biļetes uz tām. It kā es būtu biļešu kase. Cilvēki nesaprot, ka ir organizatori, kuri pat Mairim neiedod biļetes uz cīņām, kurās viņš piedalās. Piemēram, uz Maira cīņu ar britu bokseri Valiliju arī pati sev pirku biļeti. Savukārt uz cīņu ar vācieti Huku Dortmundē devos ar «busu» - pavadīju ceļā 22 stundas,» žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj sportista māsa.

Viņa atzīst, ka nekad nav lielījusies ar to, kas ir viņas brālis. «Daudzi man jautā - kā tu, Santa, jūties, ka Mairis Briedis ir tavs brālis? Es parasti atbildu ar pretjautājumu - vai jums ir brāļi vai māsas? Un kā jūtaties jūs? Jo es jūtos tieši tāpat.

Man Mairis ir vienkārši brālis. Protams, ļoti lepojos ar viņa panākumiem. Visu, ko paveicis mans brālis, viņš izdarījis tikai ar savu darbu. Mairim nav bagātu radu vai galu, kas būtu viņu kaut kā bīdījuši uz priekšu. Jā, vairāki cilvēki viņu ir morāli atbalstījuši, taču lielāko darbu paveicis pats. Vienkārši darot,» tā Briede.

Māsa stāsta, ka reizēm, atpūšoties kopā ar brāli, nākas piedzīvot komiskas situācijas, jo viņa tiek noturēta par Maira sievu. «Man ir nākušas klāt meitenes un jautājušas - kas esmu un kāpēc visu laiku turos Maira tuvumā. Toreiz man viņām bija jāpaskaidro, ka Mairis ir mans brālis. Arī iepazīstoties ar vīriešiem, daži mani ir noturējuši par Maira sievu. Jo uzvārds taču mums ir vienāds. Tikai vērīgākie uzreiz saka - jūs esat tik līdzīgi kā māsa un brālis,» izdevumam atklāj Santa.

Kā jau ziņots, Briedis 1. aprīlī Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām.

Patlaban Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu