Mairis Briedis atklāj boksa dzīves intrigas, kuras piedzīvojis Vācijā pirms izšķirošās cīņas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policijas inspektors un Pasaules Boksa padomes pasaules čempionu jostas īpašnieks Mairis Briedis intervijā atklājis, ka Vācijā viņam organizatori un pretinieki mēģinājuši radīt pēc iespējas nelabvēlīgākus apstākļus, kas nodrošinātu viņa zaudējumu lielajā cīņā.

«Taburetē, uz kuras sēdēju ringā, no otras puses speciāli bija ieskrūvēta skrūve. Pretiniekam bija iedoti mazāki un attiecīgi parocīgāki cimdi. Bija arī speciāli samainīts laiks gan preses konferencei, gan svēršanās procedūrai, par ko netikām laikus informēti.

Lai mūs izsistu no līdzsvara, tika darīts ļoti daudz kas, un Vācijas puse bija dusmīga, kad uzzināja, ka mēs brauksim ar savu automašīnu un viņiem nebūs pieejama mūsu uzturēšanās vietas adrese. Nezinu, kas viņiem bija plānā, bet viņi bija ļoti neapmierināti, ka nezināja, kur dzīvojam... Domāju, ka mēs visu izdarījām pareizi, neļaujot situāciju kontrolēt viņiem,» žurnālam «Una» pastāstījis Briedis.

Tāpat sportists atklājis, ka šī bijusi pirmā reize, kad viņš ar komandu sastapies ar šādiem apstākļiem.

«Pasaulē ir bijuši daudzi gadījumi, kad sportistam kaut ko, piemēram, iemet ēdienā vai tējā. Lielais bizness tāds ir, un ar to jārēķinās. Jebkurā gadījumā tas mums palīdzēja nostiprināt šos savu riteņu spieķus, lai labāk sagatavotos turpmākajai dzīvei un situācijām, ar ko var nākties saskarties nākotnē. Mēs bijām tam gatavi,» paziņojis slavenais bokseris.

Kā zināms, Briedis 1. aprīlī Dortmundē pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un izcīnīja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā.

Patlaban Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Pilnu interviju lasiet žurnālā «Una».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu