Dobelnieks: nezinu, vai pieradīšu pie kājas protēzes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Grupas Eolika dziedātājs Dainis Dobelnieks (60), kas pēc kājas zaudēšanas jau vairāk nekā septiņus mēnešus pārvietojas ar protēzi, atzīst, ka aizvien mācās staigāt ar mākslīgo kāju un nezina, vai vispār jelkad pie tās pieradīs, raksta izdevums «Kas Jauns».

Jau rakstījām, ka māksliniekam gangrēnas dēļ nācās amputēt kāju. Vairākus mēnešus Dobelnieka vienīgais pārvietošanās veids bija ratiņkrēsls, bet maija sākumā viņš jau stalti stāvēja, pateicoties kājas protēzei. Dainis atklāj, ka pāris mēnešu laikā viņam ir jau otrā mākslīgā kāja, jo pirmā protēze nav veiksmīgi pielāgojusies.

«Vēl aizvien neesmu pieradis pie jaunās kājas. Jo sevišķi, kad esmu uz skatuves. Ikdienā vēl tā. Toties vismaz staigāt varu, un tas ir labi. Varu aiziet gan līdz veikalam, gan uz pastu, bankomātu. Principā nepierasta lieta, un neesmu pārliecināts, vai vispār jelkad pieradīšu. Taču mēģinu pierast, neko darīt, ir jādzīvo tālāk. Protams, Raimonda Paula popūriju izpildot, nevarēšu tā lēkāt, kā bija paredzēts un kā lēkājām 30 gadus,» teic dziedātājs izdevumā «Kas Jauns».

Vairāk lasi izdevumā «Kas Jauns».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu