Latvijā pazīstami cilvēki atklāj, kā tikt pie lieliska šašlika

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašmāju slavenības žurnālam «Privātā Dzīve» atklājušas, kā tikt pie ideāla šašlika, kuru vasaras brīvajos brīžos likt uz grila un baudīt Līgo svētkos. Daži izvēlas paši marinēt gaļu pēc savas receptes, ņemot talkā, piemēram, citronu, sīpolus, piparus, minerālūdeni, ķiplokus, taču citi, lielākoties laika trūkuma dēļ, jau iemarinētu gaļu iegādājas veikalā.

Aija Andrejeva (31), dziedātāja

«Grilēšanai labprātāk izvēlos vistas gaļu, ko iegādājos no kādas zemnieku saimniecības. Parasti iemarinēju to minerālūdenī, jo tā gaļa ātri vien kļūst mīksta. Pievienoju sāli, citronu, piparus, sīpolus, ķiplokus un zaļumus. Var marinēt arī kefīrā. Ja pašai nesanāk laika marinēšanai, iepērkos veikalā «Sky». Tur var nopirkt jau sagatavotus tītara šķiņķīšus lieliskā marinādē.

Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdis Zatlers (62), bijušais Valsts prezidents

«Man ir kādas astoņas receptes, tāpēc pirms marinēšanas vienmēr pajautāju ģimenei, kādu gaļu viņi labāk vēlas. Gaļu iegādājos iepriekšējā vakarā. Parasti pērku veikaliņā netālu no bijušās Bērnu pasaules vai arī Centrāltirgū, kur man ir labi zināms pārdevējs. Vislabākā šim nolūkam ir cūkas kakla karbonāde. Ilgāk par trim četrām stundām gaļu nemarinēju. Visās manās receptēs ir sīpoli un pipari, reizēm arī paprika. Protams, gadās, ka ciemiņi kādreiz atved veikalā iegādātu gaļu spainīšos un ka tā ir patiešām laba. Taču pats nekad nepērku gatavu produktu, jo negribu piedzīvot vilšanos un nervozēt līdz brīdim, kamēr pats to nebūšu pagaršojis. Reiz, kad viesojos Gruzijā, kāds vietējais uzsauca tostu par to, ka tieši Latvijā cep vislabākos šašlikus, jo te gandrīz katrs vīrietis uzskata, ka viņam ir sava recepte.»

Foto: Ieva Lūka/LETA

Sergejs Jēgers (38), kontrtenors

«Neesmu liels šašlika cienītājs, jo man nepatīk ne grila dūmi, ne piedegusi gaļa. Taču vasarā ir dažādi dārza svētki, un gaļas cepšana ir neizbēgama. Ja nav laika marinādi sagatavot pašam, jāizlīdzas ar veikalā pirktu gaļu. Pērku manas māsas ieteikto «Nākotnes» vistas gaļas šašliku jogurta marinādē vai cūkas kakla karbonādes šašliku klasiskajā marinādē. Tie ir samērā dārgi, toties, manuprāt, visgaršīgākie gatavie marinējumi. Gaļa ir kvalitatīva un labi iemarinēta, jo cepot tā nekļūst sausa. Man patīk arī tas, ka šos produktus var nopirkt dažādos tilpumos. To, kuru izvēlos, nosaka plānotais ciemiņu skaits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu