Vaikules festivāla atklāšanā saistībā ar valsts prezidentu netiek ievērots lietišķais protokols

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

20.-23.jūlijā Jūrmalā norisinājās mūzikas festivāls «Laima Rendez Vous Jūrmala 2017», kura atklāšanu apmeklēja arī valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu. Kā izdevumam «Privātā Dzīve» paziņoja lietišķās etiķetes, protokola, galda un saskarsmes kultūras konsultante Aija Strautmane, festivālā visa etiķete tika sajaukta un radās neveikla situācija.

Sieviete stāsta, ka laikā, kad zālē ienāk valsts prezidents, visiem ir jāpieceļas kājās, bet, ja prezidents ienāk zālē kopā ar citiem, ne pēdējais, kā to pieprasa etiķete oficiālās vizītēs, viņš tajā mirklī nav valsts prezidents, bet privātpersona. Šādos gadījumos prezidents netiek publiski pieteikts.

Festivāla vadītāji pieteica prezidentu, un viņš kopā ar kundzi piecēlās kājās un paklanījās zālei, ko nekādā gadījumā nevajadzēja darīt.

Strautmane uzsver, ka Vējonis, iespējams, vēlējās parādīt, ka ir viens no tautas, savukārt pasākuma organizatori nezināja, kā pareizi izrādīt cieņu prezidentam, beigās visi pieļāva kļūdu.

Tāpat lietišķās etiķetes, protokola, galda un saskarsmes kultūras konsultante paziņoja, ka prezidentam ir īpaša protokola nodaļa, kuras pienākums ir informēt prezidentu, kā uzvesties dažādās situācijās, kā nekā prezidents nav apmācīts, jo nav piedzimis kā princis, karalis, kuram šādu etiķeti iemāca jau no pirmajiem apzinātajiem dzīves mirkļiem.

Aija uzsver: ja būtu Valsts prezidenta protokola vadītāja, nekad nepieļautu, ka prezidents pieļauj šādu kļūdu, turklāt televīzijā raidītā pasākumā, kurā noraugās miljoni!

Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis apstiprināja, ka Raimonds Vējonis festivālu apmeklējis kā valsts prezidents, ne privātpersona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu