Latvijā populāras personības, kuras uzvarējušas alkoholismu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kļūstot populāriem, saņemot lielus honorārus par koncertiem, redzot citus māksliniekus, iesaistoties bohēmā, beigu beigās daudzi kļūst atkarīgi no dažādām apreibinošām vielām. Izdevumam «Vakara Ziņas» daudzi populāri vīrieši pastāsta, kā uzveikt atkarības.

Rokmūziķis Ainars Virga vairākkārt nodevies bohēmai, tāpēc zina teikt, ka veco mūziķu un jauno mūziķu bohēma ir divas dažādas lietas. Virga novērojis, ka mūsdienu apreibinošās vielas vairs nav tādas, kādas bijušas viņa bohēmas laikā.

Mūsdienās mūziķi no ļaušanās bohēmai attur tas, ka mūsdienās nopirkt alkoholu nozīmē izšķiest naudu par neko, tāpat dzeršana ir nevajadzīga laika izšķiešana, jo laiks vienkārši pazūd.

Ainars šobrīd nedzer neko, pat alu ne, atturēties palīdz tas, ka nedzerot cilvēki vairāk ieklausās viņa viedoklī un neuzbāžas ar tekstiem – tu mani necieni, jo ar mani kopā neiedzer?!

Mūziķis priecājas, ka šobrīd jaunieši var pat nedomāt par šādu vielu lietošanu vai uzspiešanu citiem iedzert un tas ir apsveicami.

Juris Kulakovs paziņo, ka viņš jau sasniedzis stadiju, kad izlaidība kļuvusi par ieradumu un alkohola lietošana par atkarību, un tā ir nopietni ārstējama slimība, bet tas ir jāizlemj katram pašam, kad un kā ārstēties.

Kad esi nonācis «zaļā pūķa» nagos, ir divas iespējas, pirmā - turpināt dzert un «laisties dzīvē» arvien zemāk un zemāk, otrā - ārstēties, atgriezties un būt labākam.

«Par manu netikumu gan neviens no grupas nekad nepārmeta un nemoralizēja. Esmu ļoti paškritisks pret sevi. Tādēļ pārstāt lietot alkoholu motivēja atklāsme, ka pašam sāka traucēt mans fiziskais ātrums, kas strauji palēninājās, no kā cieta arī virtuozitāte,» tā Kulakovs izdevumam «Vakara Ziņas».

Maestro apzinās, ko cilvēkam var nodarīt alkoholisms, tāpēc viņš zina, ka no apreibinošām vielām ir jāatturas, bet īpašas receptes, kā to panākt, Paulam nav, būtiskākais ir saprast, ka nedrīksti to darīt, un tikt pāri kārdinājumiem un vilinājumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu