Ekspremjers Einars Repše cīņā pret vēzi kāpj kalnos (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Latvijas Bankas prezidents un ekspremjers Einars Repše augusta sākumā stājās onkoloģisko pacientu atbalstam veltīta kāpiena «Kāp cīņai pret vēzi» priekšgalā un devās iekarot Monblāna virsotni.

Kā raksta izdevums «Privātā Dzīve», šā kāpiena iniciators bijis Einars Repše, kurš motivējis citus doties divu nedēļu ilgajā kāpienā Eiropas Alpos, lai iesaistītos akcijā cīņai pret vēzi.

«Kalniem piemīt terapeitisks spēks, kuru es vēl joprojām jūtu. Pirmkārt, kalnos ir ļoti svaigs gaiss. Jā, tas ir mazliet retināts, bet arī tas nāk par labu, kad pie tā pierod. Otrkārt, kalnos tu nevari iztikt bez fiziskajām aktivitātēm. Gribi vai negribi, tev pa šīm daudzajām kalnu takām ir jāiet. Un bieži vien jāiet uz augšu,» izdevumam «Privātā Dzīve» stāsta Einārs.

Einārs zina, ka svaigā gaisā lēna, bet konstruktīva piepūle uzlabo jebkuru organismu, daudzi onkoloģijas pacienti Repšem ir stāstījuši, ka, saskaroties ar savu diagnozi, pirmajā mirklī liekas, ka tas ir nāves spriedums, bet pēc pirmā šoka sāc pārvērtēt savas dzīves vērtību.

Daudzi agrāk uztraukušies par lietām, kuras nebūt nav svarīgas, likuši par prioritāti to, kas nebūt nav prioritāte.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu