Slaveni Latvijas vīrieši atmet smēķēšanu! (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dīdžejs Eduards Švāns 8.augustā paziņoja, ka izsmēķējis savu pēdējo cigareti, un ar sociālo tīklu palīdzību aicināja citus iesaistīties nepīpēšanas akcijā, vīrieša aicinājumam atsaucās vairāki sabiedrībā pazīstami vīrieši.

Foto: LETA/Edijs Pālēns

Dīdžejs Eduards Švāns zina, ka galvenais ir izturēt pirmās trīs nedēļas un tas izdodas, ja atrodi mānekli, cigarešu aizstājēju.

Kā raksta izdevums «Privātā Dzīve», dīdžejs izlēma atmest smēķēšanu, jo cigaretes tam apnikušas un bijis jātiek vaļā no tabakas, pat ārsts ir teicis: ja mēdz pīpēt, tad pīpē tīru mantu, bet tīra manta veikalos nav atrodama.

«Gribēt nozīmē gribēt. Galvenais ir atmest, un var par to nevienam neteikt. Un, jā, katram savs - kā man narkologs teica: ir plāksteri, ir adatu terapija, ir hipnoze un joga, bet, ja tev nav fiziskās atkarības simptomu, tad ej, atmet un netraucē man strādāt,» tā Švāns.

Viens no slavenajiem latviešiem, kurš pieņēma Švāna izaicinājumu, bija mūziķis, grupas «Flame&The Rollltones» solists Atis Zviedris.

Mūziķis izdevumam neslēpj, ka reizēm vēl «noraujas» un izpīpē kādu cigareti, bet viņam palīdz apziņa, ka šobrīd no netikuma cenšas tikt vaļā vairāki viņa muzikālie kolēģi, tāpat arī draudzene Anete, kura nepīpē, lieliski motivē Ati tikt vaļā no netikuma.

Daudzi pīpmaņi aizstāj cigaretes ar ēšanu, ēdot dažādas sēkliņas, čipsus, šokolādi, bet Atis kā mānekli izmanto citrona gabaliņus. Mūziķis neslēpj, ka, kopš nepīpē, ir pieņēmies svarā, jo grūti atteikties no dažādiem našķiem.

Smēķēšanas stāžs mūziķim ir aptuveni 20 gadi.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Televīzijas laika ziņu moderators un grupas «Logo» solists Ansis Klintsons, izlasot Švāna aicinājumu nepīpēt, izlēmis uz to atsaukties, turklāt apsolījis meitai atmest smēķēšanu.

Mūziķis sevi motivējis nepīpēt šodien, nevis nepīpēt nedēļu vai mēnesi, un tā dienu no dienas viņš cīnās ar kaitīgo ieradumu. Klintsons mēģinājis atmest smēķēšanu piecas reizes, un ilgākais laika posms, ko viņš pavadījis nepīpējot, bijis vienpadsmit mēneši.

Laika ziņu moderators atklāj, ka reizēs, kad tiek uzvarēta atkarība un tu izlem par labu vienai cigaretei, tu arī atsāc smēķēt.

Vīrietis nevēlas paziņot, ka nepīpē, jo, vadoties pēc savas iepriekšējās pieredzes, nevar apgalvot, ka nepīpēs arī rīt un parīt, bet viņš cenšas turēties, un pagaidām tas izdodas.

Anša Klintsona smēķēšanas stāžs ir vairāk nekā divdesmit gadi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu