Gunārs Placēns pēc dzīves veltīšanas teātrim pensijā saņem zem 400 €

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Latvijā vecākais spēlējošais teātra aktieris Gunārs Placēns, kurš 31. augustā nosvinēja savu 90. dzimšanas dienu, intervijā ar žurnālu «Vakara Ziņas» pastāstīja, ka pēc savas ilgās karjeras uz skatuves un kino viņš pensijā saņem mazāk par 400 eiro mēnesī.

«Naudas teātrī nav nekādas, un izrādes spēlēju, jo man patīk. Kādreiz man bija valsts piešķirta stipendija par mūža ieguldījumu, bet krīzes laikā to noņēma nost un atpakaļ neatdeva līdz pat šai dienai. Man ir parastā pensija, kas ir nedaudz lielāka nekā minimālā alga valstī, kas tagad laikam ir kādi 360 eiro. Iztikt var,» izdevumam pastāstīja mākslinieks.

Viņš piebilda, ka citi aktieri piepelnīšanās nolūkos mēdz strādāt par runas pedagogiem vai parādās pašmāju TV seriālos – pats Placēns šad tad uzstājas humora izrādēs un kopā ar deju ansambli «Ieviņa».

Kā zināms, Placēns uz «Dailes» teātra skatuves ir redzams kopš 1951. gada. Viņš 2011. gadā saņēma Triju Zvaigžņu ordeni, bet 2012. - tika uzņemts Teātra Zelta fondā.

Jau ziņots, ka aktieris 84 gadu vecumā salaulājās ar ar 31 gadu par viņu jaunāko dzīvesbiedri Rutu Bāganti. Abi svinēja kāzas pēc 15 gadus ilgas kopdzīves.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu