Dziedātājas Laura Raila un Liera Štein apmeklē mūzikas konferenci Bergenā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dziedātājas un vokālās pedagoģes Laura Raila un Liera Štein atgriezušās no starptautiskās mūzikas pedagogu konferences «Nordic network for music education,» kura norisinājās no 28. - 3.novembrim Norvēģijā, Bergenā.

Konferences ietvaros dziedātājas un vokālās pedagoģes prezentēja savus izstrādātos zinātniski pētnieciskos darbus par vokālo mākslu un elpošanas tehniku.

Vēl bez dalības konferencē, dziedātājas brīvajā laikā devās iepazīt Norvēģijas dabu un kultūru. Liera un Laura paviesojās slavenā komponista Edvarda Grīga mājās, kur tapuši vairums mūziķa populārie darbi, piemēram, «Kalnu karaļa alā» un «Pērs Gints».

Neizpalika bez koncertēšanas, abas dziedātājās piedalījās koncertā, kur pavadošajā sastāvā spēlēja starptautiska mūziķu komanda.

«Man ļoti patīk saspēlēties ar ārzemju mūziķiem, tas dod jaunu iedvesmu un labu pieredzi turpmākajiem koncertiem,» saka Laura Raila. Savukārt Liera Štein piebilst, «Man bija prieks ne tikai piedalīties konferencē un uzstāties koncertā, bet arī novadīt elpošanas tehnikas paraugstundu visiem konferences dalībniekiem, kas ir tieši saistīts ar manu specialitāti».

Dziedātājas stāsta, ka dalība šāda veida konferencēs ir ļoti nozīmīga pieredze jebkura vokālā pedagoga darbā un praksē ar audzēkņiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu