Dziedātāja Ieva Sutugova: ar migrēnu var sadzīvot

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Norde

Dziedātāja Ieva Sutugova migrēnu atceras kā neatņemamu savas dzīves sastāvdaļu jau kopš agras bērnības.

«Pēc dažādiem konkursiem, vienalga, ar balvu vai bez balvas, atbraucot mājās, tētis mani bija pārlicis pāri plecam vai nesa uz rokām, jo, braucot no uzstāšanās, es ar migrēnu jau gulēju mašīnas aizmugurē. Gadi gāja, un ar migrēnu man periodiski nākas sadzīvot visu laiku,» atklāj Ieva.

«Ja runājam par to, cik bieži man ir migrēnas lēkmes, ir ļoti grūti atbildēt, jo katru mēnesi skaits var atšķirties. Dažos posmos lēkmes vērojamas biežāk, citos – mazliet retāk.

Protams, katram migrēnas cilvēkam lēkme var izpausties ļoti dažādi. Katrs gadījums ir unikāls. Un katram ir jāmeklē savs individuālais veids, kā iemācīties ar šo slimību apieties un ar to sadzīvot,» norāda dziedātāja.

Lai pievērstu plašāku uzmanību mūsdienās daudziem joprojām tik ļoti noslēpumainajai un neskaidrajai diagnozei – migrēna – un ieinteresētu arī tos, kuri līdz šim migrēnu ir uztvēruši tikai kā parastas galvassāpes vai vienkārši ir nolaiduši rokas un vairs netic ārstēšanas efektivitātei un iespējamiem uzlabojumiem, izdots arī šai tēmai veltīts romāns «MIGRĒNA. Izlaušanās», kura autore ir Kanādas igauniete Maija Sepa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu