Vadošais baleta solists Martinovs: Nav nepieciešams ēst līķus, lai dejotu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Leiniša

Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) vadošais baleta solists Raimonds Martinovs (35), kurš jau vairākus gadus ir pārliecināts veģetārietis un dzīvnieku tiesību aizstāvis, intervijā ar žurnālu «Privātā Dzīve» pastāstīja, ka uzskata – lai būtu spēks, gaļas ēšana nav vajadzīga.

«Cilvēks nav gaļēdājs. Gan mūsu sakodiens, gan zarnas ir kā zālēdājiem. Gaļēdājiem zarnas ir daudz īsākas nekā cilvēkiem, lai tajās neuzkrātos un nesāktu pūt gaļa. Cilvēkam nav nedz ilkņu, nedz izteiktu nagu. Ja mēs tiešām esam gaļēdāji, tad kāpēc neēdam to jēlu? Esmu spilgts piemērs tam, ka nav nepieciešams ēst, atvainojos, līķus, lai dejotu,» izdevumam atklāja dejotājs, piebilstot, ka nelieto arī tabaku, alkoholu un narkotikas.

Kā zināms, Martinovs baleta trupā ir kopš 2000. gada, bet no 2010. gada strādā arī kā horeogrāfs.

Viņa repertuārā ir vadošās lomas gan klasikajos baletos, gan laikmetīgās horeogrāfijās.

10. novembrī LNOB pirmizrādi piedzīvoja jauniestudējums «Dons Žuans», kurā Martinovs titullomu dala ar Arturu Sokolovu. Jauniestudējumu veidojis kubiešu izcelsmes horeogrāfs Hulio Arosarena, sadarbojoties ar dramaturģi Valentīnu Turku, kura Latvijas skatītājiem pazīstama kā baleta «Romeo un Džuljeta» horeogrāfe. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš, bet diriģents ir Andris Veismanis. Izrādes scenogrāfiju veidojis Marko Japels, bet kostīmu mākslinieks ir Alans Hraniteļs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu